Pikantné baklažány - najlepší krok-za-krokom recept na baklažán občerstvenie na zimu s fotografiami.

Neexistuje žiadna osoba, ktorá by nemala rád konzervované baklažány varené podľa tohto receptu. Je to výhodné, pretože môžete prispôsobiť chuť predlisku priamo v procese varenia: pridanie alebo odčítanie ostrých a korenistých zložiek podľa vlastného uváženia. Štruktúra baklažánu sa ukáže byť hustá, kruhy sa nerozpadajú a jedlo, keď sa podáva, vyzerá jednoducho, úžasne.

Zloženie: baklažány, paprika, horké korenie, slnečnicový olej, soľ, ocot, cesnak

Pre štyri ½ litra pohárov sochoru budete potrebovať: 1 kg baklažánu, 1 kg červenej, mäsitú, sladkú papriku, 1 lusku horkého korenia, 1 hlavu cesnaku, 100 gramov octu, 100 gramov rastlinného oleja, 2 lyžice. l. soli na liter vody pri varení baklažánu.

Obsah

  • 1Varenie pikantných baklažánov na zimu je krok za krokom.
    • 1.1Teraz pripravujeme úžasný ostrý hrniec na baklažány.

Varenie ostrých baklažánov na zimu je krok za krokom.

Takže pre lahodné občerstvenie na zimu si vyberáme malé, husté, nie príliš zrelé baklažány. Odstráňte stonku a očistite ju od pokožky.

Nakrájame zeleninu na plátky hrubé asi 1 cm.

Varte v solenej vriacej vode po dobu 2-3 minút. Nebojte sa, že varenie bude trvať tak málo času - to je len v prospech varenia. Takéto krátkodobé varenie nie je variť baklažán, a položil v cedníkua na odtekanie vody sa kruhy „odpočíva“ dostanú do stavu.

Teraz pripravujeme úžasný ostrý hrniec na baklažány.

Na tento účel preskočte nasekanú červenú papriku, feferónku a cesnak cez mlynček na mäso. Pridajte ocot a slnečnicový olej, dobre premiešajte. Chcel by som poznamenať, že tučnejšia paprika, ktorú si vyberiete, tým bude chutnejšia.

V pripravených nádobách (umytých a sterilizovaných) ich položte do vrstiev: baklažán, liatie, baklažán, liatie a tak ďalej na vrch nádoby tak, aby všetky kruhy boli nasiaknuté touto krásnou korenistou chuťou.

Zakryte veko a nastavte na pasterizáciu. Bude to trvať asi 15 minút. Hladina vody by sa mala dostať do ramienka.

Po tom zostáva zostava, otočenie dna a zabalenie prikrývky. Nechajte stáť ďalší deň a podrobte sa ďalšiemu tepelnému spracovaniu. Po dni je pripravená na použitie.

Takýto predjedlo sa tiež ušetrí v bežnej komore v byte.

Foto. Pikantný baklažán pri liatí.

Ale kto chutí túto chuť, ostré baklažány nezostanú dlho v skrini. Podávajte zeleninový predjedlo na druhý chod. Dobre sa hodí k zemiakom, cestovinám a mäsu.