Pikantná konzervovaná mrkva s petržlenovou vňaťou a cesnakom v jablkovej šťave je rýchly recept na originálnu mrkvovú súpravu.

Pikantná mrkva s petržlenom je skôr nezvyčajná príprava. Koniec koncov, okrem týchto dvoch zdravých koreňov, tiež používa cesnak a jablkový džús. A táto kombinácia nám nie je veľmi známa. Ale stojí za to, aby to nielen pre fanúšikov skombinovalo nezvyčajné produkty a chute. V recepte nie je žiadny ocot, soľ a cukor, čo robí zber mrkvy, kde jablková šťava slúži ako konzervačná látka, ešte zdravšia.

Zloženie: koreň petržlenu, mrkva, rastlinný olej, čierne korenie, cesnak ], jablková šťava

Začiatok prípravy. Je potrebné vziať mrkvu a petržlen koreň. Ich množstvo sa prijíma podľa uváženia variča. Beriem ich rovnako.

Odlúpnite korene z hornej hustej vrstvy a nakrájajte na kúsky rovnakej veľkosti alebo rošt na hrubom strúhadle.

Pripravené ingrediencie umiestnite do vriacej vody a rýchlo ich odstráňte len za 30-40 sekúnd.

Hnedé horúce kruhy sú usporiadané v ½ litrových plechovkách a rýchlo vylejú vriacu marinádu.

Marinády na mrkvu sa uvaria z jablkovej šťavy - 500 ml, voda - rovnaké množstvo, olej z rafinovanej zeleniny - 100 ml, nasekaný cesnak - 1 lyžička a 10 hrachu čierneho korenia.

Pohárky ohrejte a otočte ich hore dnom, aby sa ochladili.

Konzervovaná mrkva s petržlenom v zime môže byť podávaná ako pikantné občerstvenie a môže byť pridaná do polievok, \ tguláš alebo všetky druhy zimných šalátov. Lahodná marináda tiež nezmizne. Môžete ho jednoducho vypiť alebo použiť na naplnenie tých istých šalátov.