Pikantná gruzínska nakladaná kapusta s repou - podrobný recept na morenie kapusty v plechovke alebo v inej nádobe.

Kapusta v gruzínčine je jednoduchá a konečný výrobok sa javí ako vynikajúci, pikantný - korenistý a externe sooooo účinný. Existuje mnoho receptov na varenie takto nakladanej kapusty s repou, a každý má svoje vlastné nuance a chuť. Preto aj keď varíte iným spôsobom, odporúčam tento recept variť. To vám dá možnosť vedieť, ktorá možnosť je lepšia. Okrem toho je k dispozícii a jednoduchá potrebná na prípravu prázdneho súboru produktov.

Zloženie: kapusta, bobkový list, cukor, červená repa, soľ, \ t čierne korenie, cesnak, ocot

Ako nakladať kapustu v gruzínsky.

Varenie nakladanej kapusty začína tým, že musíte vyzdvihnúť hustú, ale nie veľkú hlavu čerstvej kapusty, ktorá sa rozreže na niekoľko (4, 6 alebo 8) veľkých kusov. Je potrebné strihať a uchopiť stopku. Je nevyhnutné, aby sa kapusta nerozpadla, ale držala pohromade.

Preložte nakrájané časti do marinovacej nádoby. Na tento účel môžete použiť sklenenú nádobu a akýkoľvek vhodný enamelware.

Vložte jemne nasekaný cesnak medzi listy a na vrchole kapustovej vrstvy dajte nakrájanú červenú repu na tenké plátky.

Je čas variť kyslú zeleninu na kapustu. K tomu sa rozpustí v 1 litri horúcej vody a 1 polievková lyžica soli a cukru. Pridajte korenie do nálevu: niekoľko čiernych koreniea niekoľko bobkových listov. Dajte ticho dusíme asi päť minút a pridajte pol šálky jablčného octu.

Nádobu naplníme nakrájanou kapustou a pripravíme horúcou soľankou, prikryjeme vekom a počkáme 3-5 dní, kým je náš poliak nasiaknutý marinádou. Hotová kapusta bude mať krásnu, intenzívnu ružovú farbu.

Ak chcete, aby gruzínska kapusta s repou stála viac a aby sa nekysla, aby sa jej chuť nepokazila, potom ju radšej udržujte v chlade. Kde máte takéto miesto vo svojom dome, záleží len na vás.

Takáto pikantná nakladaná kapusta môže byť použitá ako nezávislé občerstvenie, alebo to môže byť veľkolepá časť ďalšieho chutného šalátu z čerstvej kapusty, ktorý si pripravíte. Takáto krásna marinovaná príprava nezvyčajnej farby ozdobí akýkoľvek stôl. Niet divu, že sa často nazýva sviatok.