Physalis jam: recept na výrobu džemu na zimu je krásny a chutný.

Keď sa otázka „Čo je to?“, Vysvetľujete, že je to Physalis jam, potom v polovici prípadov narazíte na zmätený pohľad. Mnohí o týchto plodoch ani nepočuli. Viete, že physalis je dobrý, ale neviete, ako ho variť?

Zloženie: cukor, physalis

V tomto recepte sa dozviete, ako urobiť marmeládu Physalis tak, aby bobule zostali krásne a celé - ako keby to bolo len zo záhrady.

Príprava džemu začína skutočnosťou, že plody Physalis sa z krabice odstránia a dôkladne sa umyjú. Nie je potrebné strihať.

Preložte ich do hrnca s vriacou vodou a nechajte ich 5-10 minút odstrihnúť. Potom hodíme ovocie späť do cedníka a necháme ho odtiecť.

Počas sušenia pripravte sirup. Všetky pomery v receptúre sa vypočítajú na 1 kg lúpanej fyziky.

V 500 ml vody pridajte 2,5 šálky cukru a varte 2-3 minúty a vyberte z tepla. Dajte bobule do horúceho sirupu a nechajte 2-3 hodiny.

Po uplynutí času pridajte ďalšiu libru cukru a panvicu položte na oheň a nepretržite miešajte, až kým sa cukor nerozpustí, varte.

Ďalej uvaríme naše džemy v dvoch fázach.

Prvá etapa - hneď po rozpustení cukru priveďte sirup s Physalisom do varu a varte 10 minút, potom okamžite vyberte z tepla.

Druhá etapa: po 5-6 hodinách dajte hrniec na sporák, priveďte do varu a varte 10-15 minút.

To je všetko - teraz viete, ako urobiť Physalis jam. Zostáva len rozkladaťsvojich bánk.

Je možné šíriť studený džem aj horúci vzduch. Ale každá metóda balenia polotovary má svoje vlastné jemnosti.

Metóda 1: Rozliata studená marmeláda sa naleje do suchých čistých pohárov, pokrytých pergamenom alebo filmom. Výstraha: zaseknutý papier musíte uskladniť na suchom chladnom mieste.

Metóda 2: nalejte horúci džem do vopred pripravených pohárov, zakryte nádoby železnými viečkami a dajte ich na panvicu s vodou ohrievanou na 85 stupňov na ďalšiu pasterizáciu počas 10-15 minút. Upchať

Teraz viete, ako urobiť Physalis jam doma. Bude slúžiť na čaj, poteší a prekvapí hostí. Keďže plody Physalis sú krásne a pružné v džemu, môžu byť použité na ozdobenie pečiva neobvyklým spôsobom v zime.