Pestrý zeleninový kaviár s baklažánom na zimu bez sterilizácie

Zeleninový kaviár s baklažánom je jedným z najobľúbenejších a známych pre každého, kto loví na zimu. Má vynikajúcu chuť, jednoduchú a ľahkú prípravu. Ale zvyčajné recepty sa nudia a rýchlo sa nudia v zime, takže sa vždy snažím pripraviť kaviár pre rôzne recepty.

Zloženie: baklažány, paprika, petržlen, zucchini, koreň zázvoru, cibuľa, mrkva, paradajky, rastlinný olej, cukor, soľ, \ t ocot Čas do záložky: Leto, jeseň

Ponúkam vám chutný a nezvyčajný recept, ktorý nazývam farebný zeleninový kaviár s baklažánom a zázvorom. Tento prípravok má rafinovanú, mierne tŕnistú a pikantnú chuť, ktorá vás určite prekvapí. Recept je veľmi jednoduchý a fotografie zhotovené krok za krokom dopĺňajú popis.

Zloženie:

  • baklažán 1,5 kg;
  • cuketa 1,5 kg;
  • paradajky 1 kg;
  • bulharské korenie (viacfarebné) 1 kg;
  • mrkva 1 kg;
  • cibuľa 1 kg;
  • koreň zázvoru 60 g;
  • petržlen 60 g;
  • rastlinný olej 50 g;
  • ocot 60 gr;
  • soľ 1 polievková lyžica;
  • cukor 0,5 tbsp.

Ako variť kaviár z baklažánu so zeleninou na zimu

Ak chcete urobiť zber, musíte najprv pripraviť zeleninu. Pamätajte si, že musíte kúpiť mladý baklažán a cuketa malé. Bulharské korenie musí byť viacfarebné. Krásna farbaGama dodá zimnému šalátu extra jas a pestrosť.

Všetka zelenina by sa mala dôkladne umyť a olúpať. Cuketa, baklažán, bulharské korenie a cibuľa nakrájaná na kocky. Na paradajkách urobíme krížové rezy, zalejeme vriacou vodou, odstránime kožu a tiež nakrájame na kocky.

Ginger mrkva a koreň zázvoru na strednom strúhadle.

Pri varení je potrebné vziať širokú panvicu, najlepšie s hrubým dnom alebo nelepivým povlakom a naliať tam 50 g rastlinného oleja. Nakrájané paradajky nalejeme do horúceho oleja a dusíme. Po 15 minútach ich pošlite mrkvu a cibuľu. Varte ďalších 10 minút.

V tom istom čase je potrebné pridať baklažán, cuketu a bulharské korenie a variť na miernom ohni za občasného miešania. Po pol hodine pridajte soľ, cukor, strúhaný zázvor a ocot. Nechajte pripraviť ďalších 10 minút. Na konci varenia pridajte nasekanú petržlenovú vňať.

Hotový zeleninový kaviár s baklažánom a zázvorom je zostavený podľa vopred pripravených sterilizovaných litrových plechoviek podlahy a zvinutý pomocou kľúča alebo samonapínacích viečok. Po otočení ich otočte po krku, prikryte kobercom alebo prikrývkou a nechajte úplne vychladnúť.

Pred podávaním otvorte pikantný zimný zeleninový šalát, dobre premiešajte a vylejte z nádoby do misky.

Pestrý a chutný zeleninový kaviár s baklažánom a zázvorom bude skvelým doplnkom k varuzemiaky alebo ako pripravená zeleninová príloha na mäsové jedlá.