Pepper pyré na zimu - chutné a jednoduché korenie bulharského korenia doma.

Pepper pyré je korenie, ktoré v zime slúži na zlepšenie nutričných a chuťových vlastností akejkoľvek potraviny. Tento prípravok je ľahko pripravený a vhodný na použitie. Pripravuje sa len z plne vyzretých plodov žltých a červených kvetov.

Zloženie: bulharské korenie

Ako urobiť kaša.

Papriky sa musia najprv rozrezať pozdĺžne, aby sa odstránili semená a chvosty.

Potom opláchnite polovice v niekoľkých studených vodách a umiestnite ich na sito na vypustenie.

Do nádoby s vriacou vodou vložte čisté, suché korenie. Varte päť až osem minút. Doba varenia závisí od hustoty a hrúbky buničiny.

Opäť vložte korenie na sito a nechajte ho znova odtiecť.

Ďalej, už mäkké korenie zabiť s mixérom alebo kotletou s mlynčekom na mäso s častou mriežkou.

Je potrebné začať pripravovať plechovky vopred: opláchnite ich sódou a parou v rúre alebo v mikrovlnnej rúre zapnutej pri plnom výkone.

Vložte kašu pyré naspäť na panvicu a položte ju na sporák a varte predvalky po dobu 5 minút. Je potrebné po celú dobu miešať zemiakovú kašu s lyžičkou tak, aby priesvitná hmota nespálila.

Varené horúce zemiakové kaše by mali byť balené v horúcich nádobách a sterilizované 1 hodinu.

Pepperové pyré sa odporúča valiť do pollitrových plechoviek. Takže v zime sa dá použiť naraz. Môže byť pridaná do akéhokoľvek prvého a druhého jedla ako chutné a zdravé korenie.Pomocou tohto prípravku z korenia môžete tiež urobiť veľmi chutné náplne do palaciniek alebo koláčov, pridať do všetkých druhov zeleninových, rybích alebo mäsových pást a nátierok na sendviče.