Pepper plnený zeleninou na zimu - jednoduchý krok za krokom varenie papriky polotovary.

Zberané plnené bulharské korenie je skvelou príležitosťou na obohatenie zimného menu o letné vitamíny. Táto domáca príprava korenia stojí za to variť, aj keď to nie je veľmi jednoduchý recept.

Zloženie: bulharské korenie, nové korenie, cibuľa, mrkva, petržlen, \ t paradajky, rastlinný olej, cukor, soľ, ocot

Ako variť plnené papriky na zimu - krok za krokom.

Vezmite 1 kg mäsitého korenia, opatrne nakrájajte stonku a odstráňte semená malým ostrým nožom. Pripravené struky dobre umyte a položte ich na sito na úplné vypustenie.

V tejto dobe pripravte plnenie inej zeleniny.

Vezmite 250 g cibule a nakrájajte na polovičné krúžky.

Rozotrite 300 g mrkvy a 30 g koreňa petržlenu na dlhé tenké prúžky.

Na jednotlivých panviciach v rastlinnom oleji smažte cibuľu na karamelové farby a korene na mäkkosť - vezmite olej z 3 polievkovej lyžice. l. 700 g zrelých paradajok nakrájame na plátky a uvaríme do pyré.

Potom sa pretrepe cez sito a pridá sa soľ (20 g), cukor (40 g), nové korenie (6 hrachu), ocot (2 lyžice) do paradajok.

Korenie varte ďalších 10 minút.

Ako nakrájať korenie so zeleninou.

Vyprážanú cibuľu, mrkvu a petržlen, zamiešajte, pridajte jemne nasekanú petržlenovú vňať (10 g) a soľ podľa chuti.

Pripravte pripravené papriky so zeleninou a položte ich do pohárov,v ktorom sa predkalcinuje a potom sa rastlinný olej ochladí na 70 ° C.

Top s paradajkovou náplňou a nádoby na sterilizáciu. Jej čas: 55 minút - 0,5 l plechoviek, 65 min - 1 l plechoviek.

Lahodné plnené papriky v paradajkovej omáčke vyrobené podľa tohto receptu - to je dobrá príprava na zimu, ktorá vyžaduje skladovanie v chladnom suteréne alebo v inej miestnosti s nízkymi teplotami.