Pepper plnený mäsom a ryžou na zimu zmraziť

Táto pomerne jednoduchá príprava vám umožní ušetriť čas na prípravu chutnej večere v zime, ako aj zachovať úrodu sladkých paprík.

Zložky: bulharské korenie, cibuľa, mäso, ryža, soľ, , 12) mleté ​​čierne korenie, vajcia Čas na záložku: Leto, jeseň

Podrobný recept s fotografiami urobenými krok za krokom vám povie, ako naložiť papriky s mäsom a ryžou na ďalšie zmrazenie pre budúce použitie.

Obsah

  • 1Ako variť plnené papriky s mäsom a ryžou v mrazničke
    • 1.1Ako zmraziť plnené papriky mäsom a ryžou

Ako variť plnené papriky s mäsom a ryžou na vloženie do mrazničky

Na prípravu tohto polotovaru potrebujeme 2 kilogramy sladkej papriky. Prvá vec, ktorú musíte urobiť, je umyť struky dobre pod tečúcou vodou. Potom odrežte stonku a opatrne odstráňte všetky semená a vnútorné žily. Opláchnite „šálky“ z papriky a snažte sa odstrániť zvyšné semená prúdom vody.

Teraz musíme papriky ošúpať. To sa robí, aby boli mäkšie. Takéto korenie môže byť naplnené oveľa viac mletým mäsom a nebude prasknúť.

Ak chcete blanšírovať, nalejte vodu do veľkej panvice a dajte ju do varu. Vložíme struky do vriacej vody a počkáme, kým sa voda znovu varí. V podstate, papriky poto môže okamžite získať. Tento čas je dosť na takéto spracovanie. Hoďte do cedníka a nechajte vychladnúť.

Po ochladení sa farba papriky mierne zosvetlí a samotné struky budú mierne priesvitné. Tento rozdiel je možné vidieť aj na fotografii.

Vezmite ryžu. V zásade môžete použiť akúkoľvek ryžu, ale radšej používam dlhé zrno na plnenie. Ryža (150 g) by sa mala umyť vo vode.

Potom ho dajte do 500 ml vriacej vody a varte maximálne 5 minút.

Zlikvidujte nevytvrdenú ryžu v cedníku a nechajte vychladnúť. Ako varené by malo byť zrno možno vidieť na fotografii.

Ďalej pripravte plnku.

Cibuľa (300 gramov) sa čistí a narezáva na veľké kúsky. Lean bravčové mäso (1 kilogram) je skrútené cez mlynček na mäso spolu s cibuľou. Na mleté ​​mäso pridáme vajce, soľ, mleté ​​čierne korenie a polovarenú ryžu. Zamiešame.

Ako zmraziť plnené papriky mäsom a ryžou

Do tejto doby sa lusky sladkej papriky ochladili a teraz môžu byť plnené. Nakrájame ich mletým mäsom čo najtesnejšie a položíme ich na rovný povrch, na ktorom sa uskutoční počiatočné zmrazenie.

Na tento účel je vhodné použiť dosku na krájanie. Polotovary umiestnime do mrazničky asi na jeden deň.

Po uchopení plnky sa plnené papriky vložia do vriec na ďalšie skladovanie a znova sa vyberú v mrazničke. Uložené vo forme ako na fotografiido 6 mesiacov.

Dúfam, že tento krok-za-krokom recept vám pomôže pripraviť plnené papriky na zimu a vo vašej mrazničke bude vždy vynikajúce a osvedčené prefabrikované jedlo pre chutné jedlo.

Kedykoľvek budete potrebovať, ďalšie varenie je veľmi jednoduché: stačí vložiť mrazené plnené papriky na panvicu, prikryť zeleninu paradajkou alebo len paradajkou, naliať vývar a dusiť 1 hodinu. Bon appetit!