Pepper Juice - Ako pripraviť a uchovať pre zimu: varenie bulharského korenia a horúceho korenia šťavy

Pepřová šťava na zimu je pripravená hlavne na lekárske účely. Neodporúča sa piť veľa, ale nebudeme brať do úvahy lekárske recepty, ale spôsob, ako variť a konzervovať korenie šťavy na zimu. Existuje mnoho druhov korenia. V podstate sa delí na sladké a horúce papriky. Šťava je tiež vyrobená z horúcich, hot peppers, a to je základom pre všetky druhy omáčok, adzhika a koreniny.

Zloženie: korenie Čas záložiek: Leto, jeseň

Technológia výroby šťavy zo sladkej, horúcej papriky je rovnaká a iné opatrenia sú odlišné. Pri práci s feferónkami musíte pracovať s gumovými rukavicami a byť mimoriadne pozorný. Niektoré odrody sú tak pecky, že náhodná kvapka šťavy na otvorenej ploche kože môže spôsobiť vážne podráždenie, podobné urtikárii. S bulharským korením sú takéto opatrenia nadbytočné a možno ich spracovať holými rukami.

Nemali by ste miešať sladké a horúce papriky, je lepšie ich oddeliť a variť oddelene, ak to nie je o korenení.

Umyte papriky a odstráňte stonku spolu so semenami. Korenie nakrájajte na mlynček na mäso. Výslednú kašu dajte na oheň a varte 5-7 minút. Kaša sa ochladí a rozomelie sa cez sito. Ak chcete šťavu bez dužiny, použite odšťavovač.

Na sporák opäť dajte korenenú šťavu a varte ju ďalších 5 minút. Nemôžete variť dlho, inak bude šťava zhustnúť a budetezískať hustú pastu, ktorá sa nedá opiť, ale je vhodná na varenie lecho, alebo adzhiki.

Nalejte šťavu z korenia do malých, sterilných pohárov a navíjajte ich s viečkami. Šťava z korenia nepotrebuje ďalšie konzervačné látky, ako napríklad kyselinu citrónovú alebo cukor. Niektoré ženy v domácnosti si zachovávajú ochranu, pričom do každej nádoby tesne pred odvaľovaním dávajú tabletku aspirínu. Metóda je dobrá, ale nezabudnite, že aspirín je stále liek, a má svoje vlastné kontraindikácie.

Šťava z korenia sa nebojí varu, ktorý zabíja baktérie a po dvojitom varení sa môže skladovať 12-16 mesiacov na policiach so zvyškom konzervácie. Ak ste si šťavu z feferónky, uistite sa, že podpísať jar tak, že nebude žiadne prekvapenie potom.

Ako vyrobiť korenenú šťavu na zimu, pozri video: