Pekinská kapusta - výhody a poškodenie tela. Vlastnosti, kalórie a vitamíny v čínskej kapuste.

Pekingská kapusta, jej druhý názov je kapusta - rastlina kapustovej rodiny. Čína je považovaná za miesto narodenia tohto typu kapusty. Vďaka svojim vlastnostiam, kombinujúcim výhody zelených listových šalátov a chuti bielej kapusty, sa stala populárnou po celom svete.

Zloženie: Čínska kapusta

Táto zelenina je cenená pre veľké množstvo vitamínov a minerálov, ktoré sa počas dlhého skladovania dobre uchovávajú.

Pekinská kapusta sa používa pri varení, je užitočná pri liečbe a prevencii rôznych chorôb.

Pekinská kapusta sa nachádza v troch typoch: listová, polovičatá a s hlavou

Nízkokalorické , 12 kcal na 100 gramov výrobku.

Pekinská kapusta je ďaleko pred mnohými druhmi kapusty v chuti a zložení živín.

Koncentruje veľký komplex vitamínov a minerálnych látok, ktoré človek potrebuje.

V zložení pekinskej kapusty:voda, sacharidy, bielkoviny, karotén, kyselina citrónová, vitamíny C, B1, B2, B6, PP, makro a mikroprvky, ako je sodík, draslík, horčík, fosfor, fluór, mangán a iné minerály. V ňom je esenciálna aminokyselina - lyzín, ktorý podporuje tkanivové opravy a má tiež antivírusové vlastnosti.

Vzhľadom na svoje liečivé a stravovacie vlastnosti je vhodnejšie použiť pekingskú kapustu na obezitu, cukrovku, srdcové choroby, hypertenziu a aterosklerózu.

Tiež sa stabilizujenervový systém, zmierňuje bolesti hlavy. Pomôže pri chronickej únave. Schopnosť vylučovať ťažké kovy z tela sa berie do úvahy pri radiačnej chorobe.

Pekingská kapusta môže byť s dôverou považovaná za produkt dlhovekosti. Obsah významného množstva aminokyseliny Licin zvyšuje imunitu, prispieva k obnoveniu obranyschopnosti organizmu.

Je známe, že pekinská kapusta aktualizuje krvnú plazmu.

Dokázalo sa, že konzumácia čínskej kapusty má pozitívny vplyv na trávenie. Odborníci na výživu odporúčajú používať túto diétnu zeleninu vo vašej strave pri chudnutí. S veľkým množstvom vlákniny, je ľahko vstrebáva do nášho tela, čo je nevyhnutné najmä pre tých, ktorí trpia nadmernou váhou a obezitou.

Zriedkavo, ale pekinská kapusta môže poškodiť ľudské telo:nie je možné ju používať s vysokou kyslosťou, s chorobami tráviaceho systému v akútnom štádiu.

Pekingské kapustové listy sa používajú pri varení ako šalátová zelenina, kapusta je dobrá v polievkach, prílohách a tiež táto zelenina sa nakladá, solí, nakladá a suší.