
Ak pripravíte takéto pečené baklažány, potom po otvorení plechovky, v zime budete mať prakticky pripravený k jedlu kaviár (alebo zimný šalát - môžete to nazvať) z pečeného baklažánu. Jediné, čo musíte urobiť, je nakrájať cibuľu a /alebo cesnak a naplniť chutným rastlinným olejom.
Aby ste vyrobili tento domáci predvalok, musíte mať:
- zrelé baklažány;
- ½ lyžičky soli,
- 1 ½ lyžice 9% octu.
Ako piecť baklažán v rúre na zimu.
Plody sa musia piecť v peci, ale variant pod vekom na panvici je povolený.
Ak sa ľahko prepichne paličkou (môže to byť špáradlo alebo zápalka), potom je čas rýchlo ošúpať plody a utrieť ich do čistých ½ litrových pohárov. Nenapĺňajte hore, musíte ponechať 1,5-2 cm zadarmo.
Nalejte soľ a nalejte ocot, zakryte obrobok vekom a sterilizujte. Optimálny čas pre tento postup je najmenej 1 hodina.
Teraz je potrebné zvinúť poháre pečeného baklažánu.
Môžete tiež ušetriť v byte, ale je lepšie, ak máte na tieto účely neosvetlené a chladnejšie miesto.
V zime varte veľmi rýchlo pečený kaviár z baklažánu. Stačí nakrájať ovocie vyndané z nádoby a posypať ich nakrájanou cibuľou a /alebo cesnakom (ako sa vám páči) a naliať ho vonným rastlinným olejom. Všetkopripravený - zostane len vychutnať si skvelú chuť zimného šalátu! Pečený baklažán na varenie kaviáru dokonale diverzifikuje vašu dennú stravu v zime.