Pečené jablká doma - osvedčený recept na prípravu pečených jabĺk na zimu.

Varené jablká - čo by mohlo byť jednoduchšie. Zložíte jablká, naplníme ich uhorkou a počkajte ... Ale nie všetko je tak jednoduché, ako sa zdá. Preto navrhujem tento osvedčený recept na domáce jablká. Zdedil ma od mojej babičky.

Zloženie: cukor, slad, soľ, jablká

Jablká pripravené na to sú veľmi chutné a pevné. Crunch ako čerstvé. Nie je ťažké vyrobiť takú predvalku na zimu, ale zvyčajne sa jedí veľmi rýchlo. Aj keď v dobrej pivnici možno skladovať až do jari. A najdôležitejšie je, že väčšina vitamínov v ošúpaných jablkách je zachovaná, a preto ich výhody pre telo sú nepochybné.

Pre domáce nakladané jablká budeme potrebovať:

- Silné, bezchybné ovocie jabĺk akejkoľvek kyslej odrody (mäkké, skazené alebo sladké ovocie je nemilosrdne odmietnuté).

Pre soľanku:

- Voda 10 litrov

- Granulovaný cukor - 300 gramov (alebo med)

- Varná soľ - 150 gramov

- sladová sladina

Niektorí ľudia sa obávajú neznámeho zloženia mladiny, v skutočnosti je recept na jeho prípravu veľmi jednoduchý.

Wort:

- 100 gramov sladu sa rozmieša v 1 litri vody a výsledná zmes sa varí, nechá sa jeden deň a potom sa pridá do soľanky.

Ak by ste nemohli nájsť slad, nebuďte rozrušený. V tomto domácom recepte je celkom možné nahradiť ju ražnou múkou alebo suchým kvasom. Bude to stačiť 100 gramov.

Akékoľvek jablká majú príjemnú medovú arómu a dochuť, \ tOdporúčam čiastočne nahradiť cukor s medom, očakávajúc 120 gramov medu namiesto 100 gramov cukru.

A samozrejme, na zber zberaných jabĺk na zimu budeme potrebovať kontajner, v ktorom ich namočíme. Samozrejme, môžete zbierať jablká len v sklenených nádobách. Najlepšie je však použiť malé drevené sudy na močenie, ktoré je potrebné vopred napariť a zakryť oparenou prevarenou vodou a nasekanou slamou. Ak ste nenašli slamku, potom čierne ríbezle a čerešňové listy možno naliať na dno suda, ktorý dodá ďalšiu chuť našej zimnej úrody.

Viac sa hovorí o príprave na močenie jabĺk. Ale teraz, keď je po ruke všetko, čo potrebujeme, nie je ťažké variť namočené jablká.

Ako variť namočené jablká na zimu v sudoch.

Prípravu začíname plnením pripravených nádob s umytými jablkami, každá vrstva, slamkou alebo listami ovocných stromov, vrchná vrstva musí byť z listov.

Naplňte naše polotovary vopred pripravenou soľankou.

Ak chcete začať fermentáciu - vydržíme jablká od 8 do 10 dní pri izbovej teplote.

Nebojte sa peny, ktorá v tomto období stúpne nad banky so solením. Po zastavení stúpania peny sa sklenené nádoby alebo sudy môžu naniesť soľankou a: banky - valcovanie a sudy - kryt. Drevené sudy, obyčajne zavriem hustý celofán namočeným v alkohole (pre priliehavé uchytenie na hrany hlavne) azviazané povrazom.

Namočené jablká môžu byť umiestnené na chladnom mieste s teplotou 6 až 15 stupňov.

Soli-poo naše jablká v pivnici potrebujú ďalší mesiac. Zvyčajne moja rodina nemôže čakať, kým budú milovaní jablká pripravené pre každého. Vďaka babičke za tak chutný a zdravý domáci recept.