Pečená šunka v cesto v rúre - recept na pečenie solenej bravčovej šunky.

Tento recept na solené bravčové mäso sa zvyčajne používa na konci zimy. Pečená šunka je šťavnatejšia a dobrá, keď slané kuracie stehná nie sú tak šťavnaté a chutné.

Zloženie: mäso, ražná múka

Ako piecť bravčovú šunku v rúre v cesta.

Na začiatku varenia namočte solené mäso do studenej vody a dobre ho očistite od vrchnej lepkavej kôry.

Pripravte čerstvé cesto len z vody a ražnej múky - nie je potrebné pridávať soľ. Vo svojej štruktúre a hustote by mal pripomínať vareniku.

Na pergamenový list vyklopte polovicu cesta na hrúbku 1 cm a naň položte namočenú šunku.

Druhá časť cesta sa navinie a položí na šunku.

Zmiešajte dve časti cesta a zovrite ho tak, aby bolo mäso úplne vo vnútri cesta.

Bravčové mäso umiestnite na cesto na plech a umiestnite do predhriatej rúry. Teplota by nemala prekročiť 190 ° C. Pečieme šunku, kým nie je pripravená, ktorú si môžete overiť s dlhou drevenou špajdľou. V dobre upečenej šunke ľahko a hlboko prepichne mäso. Tiež sa riadi tým, že na jeden kilogram prípravy mäsa bude trvať 60 minút na pečenie.

Odstráňte pripravené pečené nohy z rúry a vychladnite priamo v obale chleba. Upečené mäso podávame ako mäsové občerstvenie. Nezabudnite vyzdobiť rezanie domáce nakladané uhorky.

Pozri tiež: šunka na varenie z bravčového mäsa - recept na solenie.