Päťminútový čierny ríbezľový voňavý zimný džem - ako urobiť päťminútový džem doma.

Päťminútové varenie podľa tohto receptu udrží prakticky všetky vitamíny v čiernom ríbezle. Tento jednoduchý recept je cenný, pretože ho používali naši prababičky. A zachovať tradície predkov je veľmi dôležité pre každý národ.

Zloženie: cukor, čierne ríbezle Čas na záložku: Leto

Obsah

  • 1Zloženie džemu:
  • 2Ako urobiť päťminútový džem doma.

Zloženie džemu:

K 1 kg plodov sa pridá 0,5 kg cukru.

Obrázok - Black Currant Berries

Ako urobiť päťminútový džem doma.

Bobule čiernych ríbezlí by sa mali starostlivo zbierať zo suchých konárov a listov. Opláchnite a osušte. Nehnette.

Nalejte celé ovocie do nádrže. Za miešania sa pomalyzahreje na teplotu 65 ° C. Pridajte cukor. Varte na vysokej teplote. Aktívne hýbať, čo neumožňuje hmotnosť horieť a variť.

Keď teplota dosiahne 90 ° C a cukor sa úplne rozpustí, nalejte džem do pripravených suchých horúcich nádob .

Zvinúť veko a odložiť na zimu.

Prirodzená zimná marmeláda zachováva živiny pôvodného výrobku a maximálne množstvo šťavy.

Päťminútový džem sa trochu líši od zvyčajných spôsobov varenia čiernych ríbezlí. Vonná marmeláda má nezvyčajnú chuť a zachováva blahodarné vlastnosti bobúľ, čo je v zime veľmi dôležité.

Foto. Voňavé čierne ríbezle päť minút Jam

\ t