Päťminútový brusinkový džem - ako urobiť brusnicový džem na zimu.

Lingonberry jam je lídrom v zozname domácich dobrôt pre deti i dospelých. Jeho výhody je ťažké preceňovať. Koniec koncov, je vyšší obsah vitamínov a mikroelementov ako citrusové plody a dokonca brusnice. Vzhľadom k tomu, že brusinkový džem má vysoký obsah vitamínu C - môže sa stať nepostrádateľným nástrojom v boji proti nachladnutiu.

Zložky: brusnice, cukor

Tu je jednoduchý recept na výrobu brusinkovej marmelády.

V prvom rade je potrebné zoraďovať bobule, vyberať tie najzraniteľnejšie, pokazené a zhnité, aby sa zlikvidovali.

Odstráňte stonku, suché lístky a iné nečistoty z bobúľ, potom opláchnite v studenej vode.

V panvici varíme vodu, dolievame oriešky a blanšírujte nie dlhšie ako tri minúty, potom dáme bobule do studenej vody. Je vhodné blanšírovať brusnice, vyliať ju do cedníka a ponoriť v určenom čase do vriacej vody.

Na výrobu sirupu možno použiť vodu, v ktorej sa bobule zbarvujú. Dajte chladené bobule, cukor vo vode, všetko premiešajte a varte v jednej fáze.

Prvých 10 minút by sa malo variť na silnom plyne za stáleho miešania a odstrániť penu. Po, musíte vypnúť teplo a variť až do konca. Celkovo by po varu malo trvať asi 25 minút.

Hotový brusnicový džem sa musí odstrániť z ohňa a naplniť najmenej 8 hodín.

Potom sa prenesie do pripravených nádob vhodnej nádoby. Banky sa rozbiehajú,vyčistite sklad alebo pivnicu.

Na prípravu sochoru na zimu sa odoberie 1,5 kg granulovaného cukru a 250 ml vody na 1 kg brusníc.

Päťminútový marmeládový džem sa môže podávať ako príloha k mäsovým jedlám. Zároveň je to skvelá voľba pre plnenie koláčov, koláčov, palaciniek.