Päť minút malinového džemu na zimu

Päťminútový malinový džem je voňavá pochúťka pripomínajúca rafinovaný francúzsky zákusok. Malinová sladkosť je vhodná na raňajky, večerný čaj a studenú liečbu.

Zloženie: maliny, cukor Čas do záložiek: Leto

Odvolanie tohto domáceho receptu je také, že ho zvládne aj začínajúca hosteska.

Na tento jednoduchý recept potrebujeme 1,5 kg plodov a 2 kg 400 gramov cukru. Z tohto množstva produktov môžete získať 3 litre lahodného džemu, ktorý sa vždy ukáže voňavé a prekvapivo príjemné pre chuť.

Ako rýchlo pripraviť zimnú úrodu šťavnatých plodov malín

Najprv si vezmeme cedník a nalejeme do neho malinu. V oddelenej nádobe pripravte roztok slabej soli. Na 3 litre tekutiny pridajte 1 lyžičku soli. Umiestnite cedník s malinami do slanej vody. Obrobok uchovávajte 15-20 minút. To nám umožní odstrániť malé červy a chyby. Všetok hmyz, ktorý sa plazil na povrch malín, sa odstráni lyžičkou, po ktorej namáčame vodu z cedníka.

Teraz dôkladne umyte plody pod prúdom tečúcej vody, dajte im dobrý odtok a opatrne ich vložte do nádoby na varenie. Po tom, my nalejeme trochu cukru na maliny, horná vrstva, ktorá sa odporúča, aby sa vyrovnali a odišiel, kým bobule nenechajte šťavu.

Po dni, keď sa ovocie začne stláčať, vložte nádobu na pomalý oheň. Po zberepre zimné vary, musíte neustále miešať a variť po dobu 5 minút. Potom vypnite oheň a odstráňte všetku výslednú penu z päťminútového zaseknutia, zakryte sladkosť suchým uterákom a nechajte úplne vychladnúť.

Banky by sa teraz v rámci džemu mali sterilizovať. Udržujte ich nad parou po dobu jednej štvrtiny hodiny. V oddelenom hrnci varíme viečka po dobu 5 minút. Ochladenú pochúťku nalejte do horúcich plechoviek, potom ju zatvorte viečkami.

Takýto rýchly malinový džem je možné skladovať doma, v suteréne, pivnici alebo chladničke. Je to skvelý dezert na čaj, pečivo a obilniny.

Podrobnejšie sa môžete dozvedieť, čo a ako postupovať pri varení päťminútových džemov z malín.