Päť minút domáci malinový džem

Malina má jedinečnú chuť a očarujúcu arómu, jej užitočné vlastnosti sú známe už od staroveku. Jam - jeden zo spôsobov zberu týchto užitočných a voňavých plodov.

Zloženie: maliny, cukor Čas do záložiek: Leto

Chutná domáca malinová marmeláda 5 minút je metóda prípravy, ktorá umožňuje zachovať väčšinu jej liečivých vlastností. Zverejňujem svoj recept na rýchlu malinovú marmeládu, ktorú používam každý rok po dlhú dobu. Fotografie krok za krokom jasne demonštrujú prípravu.

Ako urobiť malinový džem na zimu

Predtým, ako začnete variť, prvá vec, ktorú musíte urobiť, je zbierať alebo kupovať maliny, triediť ich z odpadu a odstraňovať suché časti plodov.

Nebudeme nič umyť, inak väčšina bobúľ jednoducho vypustí vodu.

Nalejte bobule do nádoby, v ktorej sa budeme ďalej zasekávať. Vzhľadom k tomu, malina je skôr sladké bobule, berieme cukor v pomere 1: 1. Mám 700 gramov bobúľ, resp. Cukru, aj 700 gramov. Nalejte bobule cukrom a jemne premiešajte.

Možno povedať, že prvá etapa prípravy malinovej marmelády je dokončená, pretože hrniec s bobuľami bude musieť byť nejaký čas ponechaný sám. Tento čas je potrebný, aby bobule dodali šťavu a granulovaný cukor mal byť predávaný len málo. Pri izbovej teplote bude trvať približne 3-6 hodín. Môžete nechať bobule v noci v chladničke a pokračovaťžať nasledujúci deň.

Takže malina stála, vypustila šťavu, cukor sa takmer rozpustil, takže je čas urobiť džem.

Umiestnite panvicu na sporák a zapnite stredný oheň. Ak chcete teplo bolo jednotné, neustále miešať bobule. Akonáhle začne varný proces, odpočítajte čas - presne 5 minút. Malinový džem pripravený! Preložte ho cez čisté plechovky a zatvorte veka.

Takúto päťminútovú domácu malinovú marmeládu možno skladovať celú zimu, najlepšie na chladnom mieste - v chladničke alebo v pivnici. Keď príde zima a prvý z nich bude známy o sebe, bude vhodnejší ako kedykoľvek predtým.