Paradajky vo vlastnej šťave bez kože. Diétny a chutný recept - ako variť nakladané paradajky na zimu.

Paradajky vo vlastnej šťave - tento lahodný recept je užitočný pre každú hostesku.Paradajky a šťava z nich sú obzvlášť užitočné pre ľudí, ktorí majú zažívacie problémy.Pol šálky šťavy denne - a žalúdok funguje ako hodinky.Ďalšie chuť a ďalšie náklady na pracovnú silu v tomto recepte je, že marinujeme paradajky bez kože.

Zloženie: bobkový list, paradajky, soľ, hrášok čierny ]

Pre tento recept sa použijú vhodné krémové paradajky, malé, oválne alebo malé, s priemerom do 3-4 cm.

Ako teda začneme konzervovať paradajky vo vlastnej šťave a bez kože?správne si myslíme , ako rýchlo a ľahko odstrániť kožu z paradajok .

Za týmto účelom rozdeľujeme rajčiaky, umyjeme, blanšíme 1-2 minúty.vo vriacej vode a potom sa ochladí v studenej vode.Môžete blanší s cedník alebo priamo v panvici.Potom, čo boli paradajky v horúcej a studenej vode, je ľahké z nich odstrániť kožu (pokožku).

Teraz musíte vedieť, ako vyrábať paradajkovú šťavu.S jeho prípravou sa budeme zaoberať samostatne.Urobíme to zo zvyšných paradajok, ktoré sa nehodili do veľkosti alebo z iných dôvodov.Môže to byť veľké, prezreté ovocie.

Príprava paradajkovej šťavy.

Pripravené paradajky niekoľkokrát umyjeme vo vode, vyhodíme stonky, poškodené miesta pred chorobami a spálime slnkom, preliate, nakrájame na kúsky a varíme do varu.mäkkosť. Ochladený obsah panvy sa pretiera cez sito, aby sa koža a semená oddelili od šťavy.

Pridáme do neho soľ, môžete bobkový list, čierne korenie a variť. Na prípravu marinády z paradajkovej šťavy na 1 l šťavy budete potrebovať 20-30 g soli. Paradajková šťava pripravená na marinádu.

Teraz musíme urobiť náš zber rýchlejšie, pretože trvanlivosť šťavy je 1 hodina. Potom šťava začne kvasiť. Ak chceme marinovať veľké množstvo paradajok, potom bude šťava musieť byť pripravený v niekoľkých fázach.

Pokračujte vo varení. Paradajky bez kože by mali byť položené do čistých pohárov a naplnené horúcou šťavou. Plné banky sterilizujeme pri teplote t-110 ° C: 0,5 l - 5-8 minút, 1 l - 10-12 min.

Dôležité upozornenie: Aby sa teplota varu vody zvýšila na 108-110 ° C, musí sa do varného hrnca pridať 2st. lyžice soli.

Paradajky vo vlastnej šťave v tomto recepte na chuť sa získavajú ako čerstvé. A hoci paradajková šťava a soľ (bez octu) pôsobí ako konzervačná látka, sú uskladnené po dlhú dobu. Tento recept na zber paradajok je dobrý, pretože nie je odpad - paradajky sú konzumované a šťava je opitá.