Paradajky solené s mrkvou v studenej ceste v vedrách alebo hlavne - ako chutné je soľ paradajok na zimu bez octu.

Tento recept je vhodný pre tých, ktorí dávajú prednosť polotovarom bez octu. Ďalšou výhodou tohto receptu je, že solené paradajky sú studené. Preto nebudeme musieť zvyšovať teplotu okolia pomocou dosky.

Zloženie: petržlen, bobkový list, mrkva, horké korenie, paradajky soľ, cesnak

Paradajky, solené s mrkvou, sa zberajú na zimu vo vedrách, vo veľkom smaltovanom hrnci, drevenom sudi alebo v malých keramických sudoch. Mrkva sa používa pri morení, aby sa zabránilo peroxidácii paradajok.

Ako nakladať paradajky s mrkvou v chlade.

Na zber je potrebné vziať zrelé tvrdé paradajky a mrkvu. Pomer paradajok /mrkvy - 10/1.

Je lepšie pripraviť paradajky s chvostom - to znamená, že sa im umožní, aby si pri solení udržali svoj tvar a aby sa nestali mäkkými. Mrkva musí byť strúhaná na hrubom strúhadle.

Čisté paradajky vložte do suda (alebo iného kontajnera) a pokropte ich mrkvovými lupienkami.

Spolu s mrkvou v nádobe na solenie musíte tiež umiestniť červené papriky, strúčiky cesnaku, petržlen, suché bobkové listy. Pridajte korenie podľa chuti, ale nie viac ako celková hmotnosť mrkvy.

Spracovaná zelenina nalejte studenú soľanku z 500 g soli rozpustenej v vedre s vodou.

Na pripravenom na morenie paradajok položte na neho obrúsku z prírodnej tkaninykruh na ňom - ​​zaťaženie. Sud umiestnený v studenom suteréne.

Solené paradajky s mrkvou sú po celú zimu dobre zachované, ale ak bola pozorovaná technológia solenia. Keď sa na povrchu obrobku objaví pleseň, musia sa z nej vyčistiť paradajky. Urobte to jednoduchým: stačí zložiť vložku, opláchnuť ju v čistej vode a odstrániť už čistú formu. Potom opláchnite handričku a vráťte sa na staré miesto. Nezabudnite sa vrátiť na miesto a útlak.