Paradajky marinujte v poloviciach s cibuľou, rastlinným olejom a mrkvou

Chcem ponúknuť jednoduchý, ale zároveň veľmi chutný recept na nezvyčajnú prípravu paradajok na zimu.Dnes budem konzervovať paradajky v poloviciach s cibuľou a rastlinným olejom.Moja rodina ich miluje a ja ich varím za posledné tri roky.

Zloženie: voda, bobkový list, cibuľa, mrkva, paradajky, rastlinný olej, cukor, soľ, ocot, čierne korenie, cesnak Čas na záložku: Leto, Jeseň

Paradajky marinované v polovici sa nerozpadajú, chutia akosušenie a cibuľu, cesnak a mrkvu možno použiť ako prílohu pre mäso alebo ryby.Krok za krokom foto recept je pre vás užitočný, keď sa rozhodnete urobiť takýto prázdny priestor na zimu.

Pri 10 litroch budete potrebovať:

  • paradajky - približne 5 kg, je lepšie brať priemer ako krém, ale tentoraz to neboloa ja som si vzala jednoduchú chuť nie je ovplyvnená;
  • mrkva - 1 kg, pre milovníkov mrkvy, môžete si vziať o niečo viac, ukáže sa veľmi šťavnatá a chutná;
  • cibuľa - 4 médiá;
  • rastlinný olej - 20 lyžíc;
  • strúčiky cesnaku - 20;
  • Pepper Mix - podľa chuti.

Pre marinádu:

  • 3,5 litra vody;
  • 300 ml 9% octu;
  • 5 polievkových lyžíc soli;
  • 37) 500 gramov cukru;
  • korenie;
  • bobkový list.

Ako konzervovať paradajky v poloviciach

Na začiatok pripravte paradajky.Musia byť prané anakrájame na polovice. Môžete znížiť "zadok", ale je to vo vašom poskytnutom.

Umyte mrkvu, šupku, rošt na hrubom strúhadle. Cibuľa nakrájame na polovice krúžkov. Česnek odlúpnite.

Pripravte si poháre, umyte ich sódou, opláchnite tečúcou vodou.

Na dno nádoby dáme mrkvu, cibuľu, dva klinčeky cesnaku, 2 polievkové lyžice rastlinného oleja a zmes papriky.

Naplňte polovicami paradajok, nakrájajte.

Pripravte marinádu. Vo veľkej panvici nalejte vodu, soľ, cukor, korenie, bobkový list, premiešajte, priveďte do varu. Vyberte z ohňa a pridajte ocot.

Horúca marináda zalejeme paradajkami v poloviciach, prikryjeme viečkami.

Sterilizovať plechovky približne 10-15 minút.

Po otočení otočte prírezy a zabaľte ich prikrývkou, kým úplne nevychladne.

Chutné a voňavé polovičné nakladané paradajky s cibuľou, cesnakom, rastlinným olejom a mrkvou v zime sa môžu použiť ako príloha alebo studené občerstvenie na slávnostnom stole. Bon appetit.