Paradajková šťava zo žltých paradajok na zimu - recept s fotografiami

Paradajková šťava zo žltých paradajok má miernejšiu chuť. Je menej kyslé a voňavé, a ak vaše deti nemajú radi červenú paradajkovú šťavu, pripravte šťavu zo žltých paradajok a uložte ju na zimu.

Zložky: žlté paradajky, cukor, soľ, koreniny Čas do zálohy: Leto, jeseň

Na odšťavovanie sú potrebné zrelé paradajky bez rozpadu alebo nezrelé sudy. Tiež vyberte stupeň. Koniec koncov, "krém" je príliš hustý a "mäsitý". Majú veľmi málo šťavy, ale sú skvelé pre morenie, alebo varenie paradajkovej pasty.

Zvyčajne sa šťava z paradajok vytláča pomocou odšťavovača, ale zapadá do nej mlynček na mäso.

Nakrájajte paradajky a otočte ich cez mlynček na mäso. Výslednú šťavu vypustíme do hrnca a varíme.

Vyberte varnú nádobu z pece a prikryte ju vekom. Keď sa šťava dostatočne ochladí, mala by byť opatrne pretrepaná cez sito, aby ste sa zbavili kože a semien. To sú semená paradajok, ktoré sú na vine za skutočnosť, že konzervované paradajkovej šťavy kyslé a plesnivé v zime.

Opäť dajte panvicu na sporák, pridajte soľ a cukor podľa chuti a dajte šťavu do varu. Pre milovníkov pikantnej šťavy môžete na panvicu pridať čierne mleté ​​korenie a pár rozdrvených strúčikov cesnaku. Nie je možné variť šťavu na dlhú dobu, inak sa ukáže, že je príliš hrubá a nemali by ste ju riediť vodou.

Pripravte fľaše, sterilizujte aosušte. Aby ste sa chránili pred kyslou paradajkovou šťavou, vložte do každej fľaše dve tablety aspirínu (kyselina acetylsalicylová). Nalejte šťavu zo žltých paradajok do fľaše a okamžite zatvorte kovové viečka. Otočte plechovky a prikryte ich teplou prikrývkou na noc.

Takto skladovaná paradajková šťava by sa mala skladovať na chladnom, tmavom mieste, nie však dlhšie ako 9 mesiacov.

Paradajková šťava zo žltých paradajok si zachováva svoju jasnú a slnečnú farbu aj po vážnom tepelnom spracovaní. Pripravte si kečup na základe tejto šťavy alebo omáčky. Zdobí váš stôl a prekvapí hostí.

Pozrite si video o tom, ako vyrobiť paradajkovú šťavu zo žltých paradajok na zimu: