Paprikash zelenina v maďarčine na zimu - ako variť paparikash sladkej papriky doma.

Paprika je mleté ​​korenie vyrobené z strukov osobitného druhu sladkej červenej papriky. Maďarsko vyrába sedem druhov papriky. Maďarsko je rodiskom nielen veľkých skladateľov Wagnera a Franza Liszta, ale aj papriky a papriky. Paprikash jedlo je spôsob varenia v maďarskej kuchyni s pridaním veľkého množstva papriky alebo papriky. Pripravuje sa ako polotovar na zimu a ako hlavné jedlo - zelenina alebo mäso.

Zložky: bulharské korenie, petržlen, paradajky, soľ, paradajková šťava

Tento recept je o tom, ako vyrobiť paprikovú zeleninu na zimu.

Pripravte sladkú papriku na konzervovanie: umyte ju, odstráňte semená a potom znovu umyte, aby ste zmyli všetky semená a nakrájajte na kúsky 2-3 cm

.

Nakrájajte paprikové rezy do vriacej vody po dobu 3-4 minút, potom okamžite vložte do chladu.

Ďalším krokom je príprava paradajok. Umyte ich, nakrájajte na veľké kúsky, malé, nechajte ich celé.

V pripravených nádobách položte vrstvy: petržlen, kúsky korenia, celé paradajky alebo plátky, potom znovu korenie.

Zeleninu naplňte vriacou paradajkovou šťavou a nastavte ju na sterilizáciu: 1 liter pohárov na 1 hodinu.

Existujú rôzne spôsoby výroby paradajkovej šťavy. Robím to: veľké, zrelé a poškvrnené paradajky umyte, nakrájajte na kúsky, dajte do hrnca a varte na pomalom ohni. Nemusíte pridávať vodu, samotné paradajky začnú odšťavovať, keď začnúzahriať. Varte po dobu 10-15 minút, odstráňte z ohňa, a keď sa trochu ochladí - pretrite sito. Pridajte soľ, môžete korenie. Ak chcete získať 1 liter šťavy, potrebujete 1,5 kg čerstvých paradajok.

Pre 4,5 kg sladkého bulharského korenia budete potrebovať: 1,5 kg paradajok, 25-30 g petržlenu, 1 l paradajkovej šťavy, 20 g soli.

Prípravu paprikovej zeleniny možno použiť v zime ako samostatné jedlo alebo prílohu na mäso. V zime si môžete toto maďarské jedlo variť s mäsom, morskými rybami alebo kuracím mäsom s kyslou smotanovou omáčkou a pridať základ ako základ.