Paprika marinovaná celá na zimu - recept z farebných plodov.

Bulharské korenie nakladané s celými strukami je v zime neobvykle chutné.Aby bol tiež krásny, je lepšie ho variť z viacfarebných plodov: červenej a žltej.

Zloženie: bulharské korenie, klinčeky, nové korenie, petržlen.], bobkový list, slnečnicový olej, zeler zeleň, soľ, ocot, čierne koreniehrach, cesnak

Ako nakladať celé papriky doma.

Vyberte zrelé papriky rovnakej veľkosti, je dobré ich umyť a osušiť.

Nie je potrebné odstraňovať semená a stopky.

Marinádu uvarte z obvyklých surovín: octu - 2 litre, vody - 4 litre, rafinovaného slnečnicového oleja - 250 ml, soli soli - 450 g.úplne rozpustené, pridajte korenie vo forme 5-6 púčikov klinčekov, 1-2 ks bobkového listu, čierne korenie a nové korenie - 3-4 ks, resp.

Marináda varí ďalších 10 minút, aby bola voňavá.

Vo vriacej marináde spustite bulharské korenie v malých dávkach tak, aby sa ovocie mohlo variť.Každú dávku uchovávajte niekoľko minút.

Vyberte sladkú papriku, blanšírovanú v marináde, na sito alebo drushlag a nechajte vychladnúť.

Po ochladení sa paprika stane veľmi poddajnou - môžu sa baliť tesne do litrových pohárov, roztrúsených kúskami cesnaku a nasekanej zelenej zeleniny (petržlen a zeler).

Z vyššie uvedeného musí byť ovocie rozdrvené útlakom - malé budú robiť.kávovary.

Nalejte papriky s tou istou marinádou, v ktorej boli varené. Počkajte, kým sa všetky dutiny v nádobe naplnia horúcou kvapalinou. Ak marináda nestačí, potom pridajte viac.

Predtým, ako vyberiete tanieriky, zakryte celé nádoby s pokrievkami, sterilizujte ich a zvinúť ich špeciálnym strojom.

Nakladané papriky sa najlepšie skladujú v chladnom suteréne alebo v chladničke.