Originálne recepty na zimu: angrešt doma solený.

Solený angrešt možno bezpečne priradiť do kategórie domácich receptov. V tomto recepte úspešne kombinovať sladké a slané chute. Naučte sa, ako urobiť solené egreše a pokúsiť sa variť.

Zloženie: voda, egreše, čerešňové listy, listy ríbezlí, listy chrenu, soľ, kôpor, hrášok z čierneho korenia Čas na záložku: Leto

Na tento druh konzervácie je vhodný egrešov, ktorý má žltú, zelenú, červenú, zelenú a dokonca čiernu farbu. Okrem toho všetky tieto „raznotsvete“ môžu byť solené v jednej plechovke. Odporúča sa „nariediť“ egreše v sklenených nádobách s objemom najmenej 1 liter.

Na varenie angreštu pre tento pôvodný recept budete potrebovať:

- egreše

\ t

- soľanka (na 1 liter vody - 50 g. Soľ)

- korenené korenie - kôpor, chrenový list, ríbezľové listy a čerešne, čierne korenie atď.

Balíme bobule a koreniny do plechoviek, zalejeme soľankou a necháme na chladnom mieste 4-5 dní.

Potom sa kvapalina vypustí a egreše s korením sa ponechajú v nádobách.

Solný roztok sa varí 10-15 minút a vyleje sa do varu s angreštom. Po ochladení odložte na uskladnenie v suteréne.

Špecifická chuť ľahkých solených angreštových plodov pomôže v priebehu chladných zimných mesiacov rozšíriť ponuku. Ľahko solené egreše sú ideálne ako originálne občerstvenie amäso. Okrem úžasnej chuti vám zdravé bobule dodá veľa vitamínov, pektínu a trieslovín.