Originálne recepty na zimnú úrodu - lahodné čerstvé čierne ríbezle s chrenom.

Ak použijete tento originálny recept, môžete jesť čerstvé ríbezle na celú zimu, a dokonca aj na jar, ak zostanete. Vrcholom tohto starobylého receptu je, že čierne ríbezle si zachovajú všetky svoje prospešné vlastnosti vďaka fytocidom pochádzajúcim z chrenu. Chren pôsobí ako konzervačný prostriedok.

Zloženie: koreň chrenu, ríbezle čierne Čas záložiek: Leto

Vyberte nevyzreté celé bobule, opláchnite ich vodou a vysušte v tieni.

Pripravte dobre vysušené fľaše so širokým hrdlom .

Nasaďte vrstvu nasekaného čerstvého koreňa chrenu na dno každej z nich.

Koreň chrenu - foto.

Zatvorte vyrezanú okrúhlu lepenku (v tvare spodnej časti fľaše). V kartóne vytvorte niekoľko dier a navoskujte ho. Vosk neumožňuje lepenku absorbovať vlhkosť z ríbezlí a chrenu.

Naplňte fľašu bobúľ ríbezlí.

Zatvorte varnými zátkami. Nalejte vosk.

Namiesto fliaš niekedy používajú pollitrové poháre, ktoré sú navinuté s viečkami. Na uskladnenie tejto pôvodnej sochory do zimy je žiaduce v pivnici.

Predmety na zimu čiernych ríbezlí rýchlo pripravené. A teraz už poznáte ďalší originálny recept, ktorý zachováva všetky liečivé a liečebné vlastnosti čiernych ríbezlí.

Čierne ríbezle - foto.