Originálne recepty: konzervované prírodné jahody - veľká červená, čerstvá na zimu.

V tomto stanovisku chcem opísať tri originálne recepty, ako zachovať jahody tak, aby veľké bobule dokonale zachovali svoju podobu a chuť na zimu. Jahoda varená v jednom z týchto spôsobov v zime je skvelý dezert alebo dekoráciu na tortu.

Zložky: voda, jahody, cukor Čas do zálohy: Pružina, 12) Leto

1. Prírodné jahody - jednoduché varenie.

Foto. Prírodné jahody

\ t

Na triedenie a umývanie jahôd, ale na výber iba zdravých, nie potlačených plodov. Bobule umiestnite do vysušenej a dobre premytej nádoby. Pokladanie bobúľ, nemusíte ich potláčať. Pridá sa kyselina citrónová alebo aspirín. Na 3-oh liter jar - 0,5 dezert box. kyseliny alebo 3 tablety aspirínu. Naplňte čistou vodou, ktorá nebola varená najmenej 6 hodín a navinúť. Džbán jahôd niekoľkokrát jemne pretrepte a zapnite krk. Nechajte ju stáť aspoň 1 hodinu v tejto polohe. Ak môžete, môžete držať pohár v tejto polohe po dobu 6 hodín.Jen nezabudnite starostlivo otočiť pohár s jahodami raz za hodinu. Konzervované prírodné jahody konzervované na zimu na chladnom mieste. Ak varíte v zime želé alebo jahodový kompót - nezabudnite pridať cukor.

2. Varené podľa tohto receptu na veľké jahody na zimu sa získava ako čerstvé.

Foto. Jahody sú čerstvé v zime

\ t

Zdravé červené sladké jahody umyté v studenej vode sa ukladajú do čistoty a sušia na slnku alebo v rúre. Nádoby naplňte vriacou vodou a prikryte viečkami varenými vo vriacej vode najmenej 5 minút. Banky s konzervovanými jahodami vložené do nádoby s ohrievanou vodou. Nádoby s objemom pol litra možno sterilizovať 8 - 10 minút, liter resp. Rýchlo otočte veko, otočte a vychladnite. Uložená záložka na zimu jahôd v tej najlepšej možnej miestnosti.

3. Sladké jahody prírodný cukor.

Foto. Prírodné jahody v cukre

\ t

Triedené bobule sa umyjú a zbavia sa nadmernej vlhkosti. Jahody sú opatrne umiestnené do pohárov tak, aby bobule boli viditeľné v hornej časti hrdla nádoby a cukor sa leje. Na 0,5 plechovky - 200 gramov cukru. Dáme bankám, aby stáli, čakajú na okamih, keď naše veľké jahody kvapky a dosiahne krk jar. Plechovky zakrývame sterilizovanými viečkami a posielame ich na tepelné spracovanie po dobu 8-10 minút. Pokrývame kryty. Prípravok „Strawberry in Sugar“ sa skladuje na mieste, ktoré je dosť chladné a neprístupné pre slnečné lúče, inak červené bobule stratia svoju prirodzenú farbu. Prirodzene veľké červené jahody pripravené podľa týchto originálnych receptov sú ako čerstvé jahody v zime. Je to skvelý zimný dezert a pochúťka.

Foto. Konzervované jahody - originálne recepty

\ t