Orechový sirup - recept doma

Orechový sirup má zvláštnu chuť. Medové bankovky sú cítené a zároveň orechová chuť, veľmi jemná a jemná. Jam sa zvyčajne pripravuje zo zelených orechov, ale stále existuje viac spôsobov použitia sirupu. Preto si pripravte sirup a orechy sa môžu jesť.

Zloženie: zelené vlašské orechy, cukor Čas záložiek: Pružina, Leto

Pri výpočte zložiek sa orechy nevážia, ale počítajú sa jednotlivo. Neodchýlime sa od tradícií a vezmeme sto orechov;

Pre potrebný sirup:

    17) 1 kg cukru;
  • 1 l. voda;
  • Kardamóm, škorica, vanilka podľa chuti;
  • Gumové rukavice na prácu.

Veľa sa rozplývajte so sirupom, ale stojí za to. Orechy pre sirup sa zbierajú nedospelé, v tzv. „Mliečnej zrelosti“, keď je škrupina stále mäkká a jadro sa nevytvorilo.

V závislosti od regiónu je to zhruba koniec mája - začiatkom júna. Nenechajte si ujsť tento okamih, pretože ak matica nahradí, potom sa už nemôžete snažiť z toho niečo urobiť.

Je veľmi dôležité riadne pripraviť orechy na sirup. Niektoré orechy sú ošúpané, odrezať zelené šupky tenkým nožom. Nie je to však potrebné. To nebude mať vplyv na chuť, ale je to táto koža, ktorá dáva tmavú farbu. Ak nie je vyčistený, potom orechy, a preto sirup bude čierny.

A pred čistením orechov nezabudnite použiť rukavice.

Teraz musíte orechy namočiť na tri dni, aby zmizla horkosť a prebytočné farbivo. Vyplňteorechy s bežnou studenou vodou a 3-4 krát denne, vymieňajte vodu.

Orechy počas tejto doby veľmi stmavnú a pred varením sa musia ošetriť roztokom jedlej sódy.

Rozpustite 150 gramov sódy v 3 litroch vody a naplňte orechy týmto roztokom po dobu 4 hodín. To sa robí tak, aby orechy nevarili a neporušili.

Opláchnite matice pod tečúcou studenou vodou.

Varte vodu v panvici, na niekoľko miest nasypte každú maticu špáradlom a vložte ju do vriacej vody. Orechy varíme po dobu 10 minút, potom vypustíme vodu do umývadla, nemôžete ho nikde používať.

Nalejte orechy s cukrom, nalejte vodu do hrnca a sirup začne variť práve teraz.

Ponorte na nízku teplotu jednu hodinu. Tento čas je dostatočný na to, aby sa orechy varili a preniesli svoju chuť do sirupu. Napnite sirup. Orechy sa už môžu jesť a sirup by sa mal opäť uvariť, k nemu by sa malo pridať voňavé korenie a naliať do pripravených plechoviek.

Orechový sirup má tmavú farbu, takmer čiernu. Jedná sa o veľmi krásny a užitočný sirup, ktorý sa široko používa nielen vo varení, ale aj v medicíne.

Je lepšie uskladniť sirup z vlašských orechov na chladnom tmavom mieste a nie viac ako 12 mesiacov.

Najťažšou vecou pri výrobe sirupu je príprava orechov. Preto nenechajte si ujsť všetky fázy prípravy na video, pretože pre oba sirup a džem zelené orechy sú pripravené rovnako.