Nevarený squashový kaviár bez sterilizácie - jednoduchý recept na zimu

Leto nás trápi množstvom zeleniny, najmä cukety. Začiatkom júla sme už jedli jemné plátky, pečené v cestíčku a guláši, vyrobené z jemnej dužiny tejto zeleniny, pečené v rúre a pečené palacinky a pripravovali sa na zimu.

Zložky: adjika, cuketa, cibuľa, mrkva, rastlinný olej, 12) cukor, sladká paprika, soľ, paradajkový pretlak, ocot, cesnak ; ) Čas na záložku: Leto, Jeseň

Teraz, na konci leta, sa squash stal dosť nudným, ale naďalej rastie v našich záhradách a mnohí ho distribuujú priateľom, známym a susedom. Aby som sa vyhla smutným spomienkam, navrhujem ďalší jednoduchý recept na kaviár squash na zimu. Takýto domáci kaviár z cukety je nielen ľahko pripravený (pripravený bez sterilizácie), ale aj podľa zloženia jeho zložiek. Ako variť tento skvelý pokrm na zimu s radosťou hovorím v mojom recepte s postupnými fotografiami.

Zloženie:

  • cuketa 3 kg;
  • mrkva 1,5 kg;
  • cibuľa 0,5 kg;
  • paprika 2 ks;
  • strúčiky cesnaku 5-7;
  • paradajkový pretlak 3 polievkové lyžice. lyžice;
  • adjika 1 čajová lyžička;
  • ocot 9% 1,5 polievkovej lyžice. lyžice;
  • 0,5 sklo rastlinného oleja;
  • granulovaný cukor 2 polievkové lyžice. lyžice;
  • soľ 2 polievkové lyžice. lyžice.

Ako variť squashový kaviár doma

Hlavná zložka predlisku sa očistí od hrubej kože a semien a opláchne studenou vodou.Čerstvá mrkva, jednoducho, starostlivo umyte. Paprika sa očistí od semien a cibule a cesnaku z šupky.

Nalejte olej do panvice na hlboké vyprážanie alebo utyatnitsa a potom, čo čakáme, kým sa zahreje, začneme položiť nasekanú zeleninu. Pre ich brúsenie je najlepšie použiť kuchynský robot alebo mixér, ale môžete použiť obvyklé strúhadlo. Prvým z nich je poslať mrkva na olej, bude dávať bohatú farbu squash kaviár.

Opečieme trochu, pridáme cibuľu, cesnak a jemne nasekanú sladkú papriku, to je ten, kto robí chuť kaviárového originálu.

Zatiaľ čo toto všetko je dusené 8 minút, je potrebné jemne rozomlieť cuketu a poslať ju na zeleninu, ktorá je už dusená.

Pridajte ďalšiu adjika, paradajkový pretlak a štvrtinu šálky vody. Nezabudnite na soľ a cukor. Všetko dôkladne premiešajte a nechajte 40 minút dusiť.

Nezabudnite premiešať pripravený squashový kaviár, aby nespálil. Keď čas varenia vyprší, musíte pridať ocot a dusiť vajcia ďalších 10 minút.

Rozložíme horúci blok na plechovky, otočíme ho hore nohami a zabalíme tak, aby sa kaviár z cukiet pomaly ochladil.

Myslím si, že každá gazdinka bude súhlasiť s tým, že chutný domáci kaviár z squashu je skvelé jedlo, ktoré pôjde s ranou, keď otvoríme jar pred novoročnými sviatkami.