Neobvyklý džem z melóna na zimu: najlepšie recepty na výrobu melónu jam doma

Hostesky každý deň vytvárajú viac a viac zaujímavých receptov. Medzi nimi je špeciálne miesto obsadené dezerty a domáce prípravky. Väčšina z nich je veľmi jednoduchá, ale práve táto jednoduchosť prekvapuje. Je ťažké uveriť, že aj recepty na výrobu melónových dezertov sú natoľko, že stačí na samostatnú kuchárku.

Zloženie: melón, citrón, cukor, jablká Čas na záložku: Leto, Jeseň

Jam z melónu sa objavil pomerne nedávno, ale existuje niekoľko možností jeho realizácie a teraz zvážime základné recepty.

Obsah

  • 1Marmeláda
  • 2Melounová buničina s náplňou
  • \ t
  • 3Vodný melón Jam Jam

Džem z vodnej melónov

Tento džem sa vyrába výlučne z červenej dužiny melónu a cukru. Pri výjazde sa zaseknutý papier javí ako trochu tekutý, ale aj tak sa považuje za zaseknutý papier.

Budeme potrebovať:

  • Zrelé červené mäso z melónu bez semien 1 kg;
  • Cukor 1 kg.

Oloupte melón, nakrájajte na kúsky a odstráňte semená.

Drvinu rozdrvte mixérom a dajte ju do hrnca.

Naplňte cukrom a premiešajte.

Panvu položte na sporák a varte na 1/3 objemu.

Melounová buničina s varom mení farbu z bledozlatej na tmavohnedú.

Jam sa považuje za pripravený, keď sa miešaďaleko od stien panvice.

Džem z dužiny melónu s plnidlom

Melounová buničina je veľmi vodnatá a nemá hustotu. Ale niektorí ľudia majú radi hustý džem, ktorý sa dá rezať nožom. V tomto prípade môžete použiť melón dužiny spolu s inými plodmi, v ktorých šťava nie je tak moc. Na to sú vhodné jablká, hrušky, broskyne alebo dokonca tekvica.

V mojom recepte sú plnivá jablká. Ale pretože jablká sú príliš sladké, musel som do džemu pridať citrón.

Zloženie:

  • 1 kg čistenej buničiny melónu;
  • 1 kg olúpaných jabĺk;
  • 1 kg cukru;
  • 1 celý citrón.

Nakrájajte jablká na menšie kúsky a zmiešajte ich s melónom.

Nasaďte panvicu na sporák a zamiešajte, až kým sa zmes melónu a jabĺk nevyparí. Znížte teplo a pokračujte vo varení, až kým jablká nezmäknú.

Vyberte panvicu z pece a veľmi opatrne, s ponorným mixérom, rozdrvte zmes na zemiakovú kašu.

Ak nie je mixér, budete sa musieť drotiť sitom. Jeden cieľ - urobiť zmes homogénnu, bez kusov.

Teraz môžete pridať cukor a uvariť džem na požadovanú hrúbku.

Kým džem varí, citrón umyte teplou vodou. Jemne ho nakrájajte spolu s kôrou.

Na 5-10 minút, kým nie je pripravený džem, pridajte naň plátky citrónu.

Sterilizujte nádoby a nalejte do nich horúci džem. Zakryte nádoby s viečkami a zabalte teplú deku až do vychladnutia.

Vodný melón

Na 1 kg olúpaného melónu sa k nám odlupujepožadované:

  • 1 kg cukru;
  • 2 poháre vody;
  • Vanilka, citrón, chuť k chuti.

Melounová šupka by sa mala čistiť od zrelej (červenej) časti a zelenej kože. Jemne nakrájajte kôry a dajte ich do hrnca.

Nalejte vodu na kôry a priveďte do varu.

Potom panvicu prikryjeme vekom, vypneme plyn a necháme kôru variť jednu hodinu. Otvorte kryt a pomocou nôžky skontrolujte mäkkosť kôry. Ak sú už dostatočne mäkké, vyberte panvicu z pece a rozdrvte kôry mixérom.

Pridajte cukor a pokračujte vo varení džemu až do varenia. 3-5 minút pred pripravenosťou vyskúšajte jam. Možno budete musieť pridať vanilku alebo citrónovú kôru k nej.

Potom môžete navaliť džem melónových šupiek rovnakým spôsobom ako zvyčajný džem.

Je lepšie skladovať džem z vodného melóna na chladnom mieste alebo v chladničke. Za priaznivých podmienok je trvanlivosť asi 18 mesiacov.

Pozrite si video o tom, ako urobiť džem z melónu: