Neobvyklý domáci smaragdový egrešovový džem - varenie jam.

Na prípravu nezvyčajného smaragdového angreštového džemu používame mierne nezrelé bobule. Ideálne, ak majú približne rovnakú veľkosť.

Zloženie: angrešt, čerešňové listy, cukor Čas záložiek: Leto

Proces výroby džemu je trochu nepríjemný, ale konečný výrobok má vynikajúce vonkajšie vlastnosti a chute, ktoré plne zdôvodňujú všetko úsilie.

Zloženie smaragdového džemu:

- angrešt, 5 pohárov

- cukor, 7 pohárov

- šťava, 2 poháre (vytvorené cez noc v procese výroby džemu)

- čerstvé čerešňové listy.

Foto. Zelené egreše a čerešňové listy pre smaragdový džem

\ t

Vytvorenie angreštového džemu doma

Umyte bobule, odstráňte stonku a semená vlásenkou a urobte rez. Keď sa hmota vrie, nalejeme do studenej vody hŕstku čerešňových lístkov, nalejeme do nej bobule (listy).

Po ochladení odstráňte predlisok v chladničke na noc.

Ráno vylejeme šťavu, premiešame s cukrom a zapálime. Keď sa cukor rozpustil, kvapnite bobule do vriaceho sirupu (už bez listov) a varte na miernom ohni asi 15 minút. Angrešt by mal dostať transparentný nazelenalý odtieň.

Pár minút pred koncom varenia pridajte 10 čerstvých čerešňových listov. Potom vypnite a zabalte do pripravených bánk. Na tovarenie jam je u konca.

Takýto domáci smaragdový džem z angreštu dokonale vyživuje telo vitamínmi a minerálmi a na stole vyzerá krásne.

Foto. Domáce smaragdový egrešovový džem