Neobvyklá mrkva marmeláda - originálny recept na výrobu mrkvovej marmelády s pomarančom.

V súčasnosti sa marmeláda môže nazývať neobvyklým zaseknutím. Vskutku, v našich dňoch, najčastejšie sa používa mrkva, ako každá zelenina, na varenie prvých jedál, zeleninových kotletiek, omáčok. A v dávnych dobách sa z neho vyrobili chutné džemy, cukrárske výrobky a kandizované ovocie. Móda variť s cukrom, zeleninou a ovocím išla z Francúzska. Obnovíme starý a originálny recept džemu.

Zloženie: pomaranč, mrkva, cukor

Ako urobiť mrkva jam s oranžovou.

Vezmite veľkú, sladkú mrkvu žltú. Odroda žltej farby je sladšia a chrumkavejšia ako jej náprotivky oranžové alebo červené.

Moja mrkva, čistá, narezaná a vyrezaná z jadra. Používame ho na iné účely, jadro nie je vhodné pre náš džem.

Nakrájanú časť mrkvy nakrájajte na podlhovasté kúsky ako cestoviny, zložte ju do misky, naplňte ju vodou a varte, až kým nebude mäkká.

Potom sa sklopte do cedníka a nechajte ho odtiecť.

Pokračujeme v ďalšej príprave džemu, preto pripravíme sirup z vody (1,5 šálky) a cukru (600 g).

Na 400 g pripravenej a varenej mrkvy vezmeme 100 g pomarančového kandizovaného ovocia. Ponorte ich do vriaceho sirupu a varte pol hodiny. Počas tejto doby varenia by mrkva mala byť priesvitná a sirup zhustne. Ak nedodržíte vyššie uvedené, potom by mal pokračovať čas varenia.

Na konci varenia (asi päť minút) pridajte šťavu jednej pomaranča. V prípade potreby alebo v prípademalé pomaranče, množstvo šťavy sa môže zvýšiť.

Chutná, zdravá a krásna mrkvová marmeláda je pripravená. Nalejte ju do pripravených bánk a zavrite ju. Skladujeme v špajzi alebo suteréne.

Takáto originálna príprava na zimu je nepríjemná. Ale v chladných zimných dňoch je pitie čaju s takýmto nezvyčajným džemom radosťou. A koláče s takou mrkvou sa ukázali ako pozoruhodné. Keď sa chystáte variť mrkva jam - nechať komentáre k receptu v komentároch.