Namočené brusnice na zimu alebo jednoduchý recept, ako urobiť brusnicove polotovary bez varenia.

Sušené brusnice sú nielen jednoduché, ale neuveriteľne jednoduché. Bobule potrebujú len naliať čistú vodu. Na realizáciu tohto receptu sa nevyžaduje ani varenie, ani korenie. Vaše úsilie je tiež minimálne, ale brusnice si na druhej strane zachovávajú maximum vitamínov, a preto z neho bude mať v zime prospech aj telo.

Zloženie: brusnice

Ako urobiť namočené brusnice doma.

Aby ste získali kvalitný blok, musíte najprv pripraviť všetko, čo potrebujete.

Očistite brusnice z akýchkoľvek nečistôt a opláchnite v tečúcej vode.

Sud alebo iný kontajner na zber, v ktorom brusnice budú kyslé, najprv umyte sódou a potom vylejte vriacou vodou. Urobte to isté s kružnicou.

Je potrebné prejsť vodu na prípravu cez potravinový filter alebo si vziať jarný filter.

Potom nalejte brusnice do nádoby na močenie, prikryte vodou a zakryte bobule dreveným kruhom.

Vezmite sud na chladné miesto a po mesiaci už môžete odobrať vzorku.

Namočené brusnice sa skladujú takmer rok bez straty ich chuti a nutričných vlastností.

Práve tak pripravte brusnicu do budúcnosti bez použitia korenia.