Nakladaný horský popol je originálny recept na domáce červené horské popol na zimu.

Pre priaznivcov nezvyčajných a užitočných výstrižkov navrhujem pomerne jednoduchý a zároveň originálny recept na domáce rowan. Budeme nakladať bobule, ktoré zdobia ulice našich miest vo veľkom množstve. Bude to asi červený jaseň alebo horský popol červený.

Zložky: klinčeky, nové korenie, škorica, červený popol, cukor, \ t ocot

Môžete si vziať plody zo stromov rastúcich všade. Ale vyberte si miesto, kde autá jazdia menej. Je pravda, že úroda bude viac chutná z plodov pestovaného stromu. Žiaľ, v našich záhradách sa často nenachádzajú. Ale na tom nezáleží. Preto sa obraciame na podstatu receptu.

Ako nakladať bobule rowan doma.

Výsledky vystavte obvyklému postupu. Umyte, odstráňte vetvičky.

Hodíme rowan do vriacej vody. Za minútu vyberieme ďalšiu. naplniť plechovkami.

Medzitým urobme jednoduchú vec - pripravme výplň. Voda, cukor - 1 l, resp. 1,5 kg. Zahrejte hrniec a nechajte ho niekoľko minút. Pred vypnutím pridajte ďalších 25 ml 9% octu alebo 45 ml 5%.

Marináda však nie je bez korenia. Potrebné korenie pre horský popol sú: korenie, ktoré je voňavé, klinček a škorica. Dali sme ich jednoducho do bánk.

Vyplňte bobule horského popola korením s naším horúcim liatím.

Pasterizácia sochoru zostáva na 85 stupňov. 20 minút - ½ litra, 25 - 1 liter. Roll pod krytom.

Súhlasím s tým, že všetko v tomto recepte je nezvyčajné. azloženie marinády a samotný nakladaný výrobok. Červený rowan s mäsom alebo hydinou marinovanou doma pôjde dobre. Možno tam sú znalci, ktorí ocenia tento rowan billet ako lahodný domáci nápoj. Jedným slovom, úprimne dúfam, že sa vám bude páčiť.