Nakladaný cesnak na zimu so zubami - recept na morenie cesnaku je výborný.

Marinované strúčiky cesnaku - skvelé domáce predvalky na zimu na jedenie ako pikantné a pikantné občerstvenie. Ďalšou nespornou výhodou receptúry je, že predlisok nevyžaduje hermetické utesnenie.

Zloženie: bulharské korenie, bobkový list, cukor, soľ, ocot, \ t chmeľ-slnečnica, cesnak

Ako nakladať cesnak na zimu so zubami.

Prípravok sa pripraví naliatím 200 ml vody, 200 ml octu, 50 g cukru, 20 g soli, 4 kúskami korenia, 3 kúskami vavrínového a chmeľového korenia 2 lyžičky. To všetko je uvedené v správnej veľkosti hrnca a variť.

Počas varenia marinády rozdeľujeme celé hlavy cesnaku na klinčeky. Uvoľnite ich od šupky, vložte do cedníka a jednu minútu vložte do vriacej slanej vody. Blanšírovanie strúčiky cesnaku bude vyžadovať dve poháre vody (to je 500 ml) a 2 polievkové lyžice. l. soľ (to je 50 g).

Vezmite cedník s cesnakom z vriacej vody. Nechajte vychladnúť v studenej vode. Rozotrite zuby na čisté sklenené plechovky a naplňte ich pripravenou marinádou.

Hermetické švy sa nevyžadujú - stačí uzavrieť plechovky plastovým vekom alebo dokonca pergamenovým papierom a uviazať ho šnúrou.

Cesnak marinovaný v klinčekoch sa môže skladovať v chladničke alebo chladničke. Tu je návod, ako chrániť cesnak na zimu je chutné a jednoduché.