Nakladaný baklažán plnený mrkvou a cesnakom na zimu

Zimné plnené baklažány s mrkvou a cesnakom oslovia najmä milovníkov nakladaných húb. Ak sa pokúsite tento pokrm so zavretými očami, potom len veľmi málo ľudí to odlíši od skutočných húb.

Záložka Čas: Jeseň

S cieľom uľahčiť používanie tohto receptu ho ilustrujem postupnými fotografiami.

Na varenie takéhoto nakladaného baklažánu doma budete potrebovať:

baklažán 1 kg;

mrkva 3 ks média;

strúčiky cesnaku 6;

soľ 1,5 tbsp. lyžice;

ocot 6% - 1 polievková lyžica. lyžice;

sladký hrášok 2-3 kusov;

2-3 čierny hrášok;

bobkový list - 1 ks.

Ako si vyrobiť plnené baklažány s mrkvou a cesnakom

\ t

Prvá vec, ktorú musíte urobiť, je umyť modré, odrezať chvosty, orezať do hĺbky o niečo viac ako do stredu. Na uzavretie takého prázdneho, baklažánu sú vhodné pre mladé, stredne veľké, s mäkkou kožou.

Nakrájaný baklažán vložte do vriacej slanej vody. Použitie soli, niekde, 0,5 lyžičky. Varte 5 minút. Dlhšie varenie nie je potrebné, pretože baklažány sa môžu stať ako kaša.

Odstráňte modrú z vody, položte na gril a zatlačte jarmo, aby ste odstránili prebytočnú horkosť a dali hustotu. Pre jarmo môžete použiť akúkoľvek nádobu s vodou. Nechajte ho vychladnúť. Trvá 20-30 minút.

Požadované množstvo soli (1,5 lyžice) sa položí na tanierik a rozdelí na polovicu.

Jedenpolovica bude potrebná pre marinádu a druhá polovica soli sa musí rozmazať v stenách baklažánu.

Nakrájajte celú mrkvu (3 stredné kúsky).Nakrájajte cesnak na plátky, nakrájané na kocky alebo čokoľvek iné.Zmiešajte to.Každý ochladený baklažán sa rozotrie so soľou vo vnútri, naplní sa mrkvou a cesnakom.

Na kvasenie vložte baklažán do hrubej vrstvy.Môžete použiť utyatnitsa alebo akékoľvek iné sklo, vzhľadom k tomu, že potom bude potrebné dať útlak na baklažán.

Ďalej je potrebné variť marinádu.K tomu, dať 700 ml vody na oheň, priniesť do varu, pridajte soľ (druhá polovica vľavo na tanierik), korenie (môžete tiež pridať horčicové semená - 5-7 ks.), Bay list.Keď sa marináda ochladila, pridajte ocot 1 polievková lyžica.Marináda by nemala byť horúca, prípustná teplota je asi 40 stupňov.Celzia.

Nalejte marinádu na baklažány.Ak marináda nestačí, prevarte vodu a pridajte do nádoby tak, aby sa časť vody okamžite dostala na dno, t.j.nalejte na stenu riadu.

Uveďte útlak na baklažány a pošlite do chladničky tri dni.Ak v chladničke nie je žiadna miestnosť, môžete si na balkóne vybrať na dva dni.

Takto pripravené nakladané baklažány (nazývame ich „pod hubami“ doma) by sa mali uchovávať v chladničke (pivnici) v tom istom kontajneri alebo dať do pohárov a po dobu jedného mesiaca ich konzumovať.

Ak si chcete vychutnať chuť baklažánu plneného mrkvou a cesnakom v zime, ktoré potrebujete po 2-3 dňoch starnutia, vypustite marinádu dohrniec a nechajte ho variť.Baklažány posun do pohárov, zalejeme marinádou, pridáme 1 polievková lyžica.vriaci rastlinný olej a 1 lyžička octu.Sterilizujte 10 minút a uzávery skrutiek.

Pri servírovaní nakrájame na kocky, naolejujeme rastlinným olejom a pridáme cibuľu, nakrájame na polovice krúžkov.