Nakladané uhorky v nádobách so sterilizáciou - recept na marinovanie uhoriek na zimu.

Nie každý má rád uhorky. A tento jednoduchý recept na domácu konzerváciu je vhodný pre takýchto gurmánov. Nakladané uhorky sú tvrdé, chrumkavé, voňavé.

Zloženie: klinček, nové korenie, bobkový list, čerešňové listy, listy ríbezlí ], listy chrenu, uhorky, cukor, soľ, kôpor, ocot, čierne korenie, cesnak

Odporúča sa nakladať uhorky čerstvé, nedávno zozbierané zo záhrady. Po prvé, potrebujú dobre umývať, odrezať "chvosty" a "nosy". Ak sa uhorky odtrhnú skôr, potom je možné ich naplniť studenou vodou po dobu 1-2 hodín.

Potom je potrebné pripraviť banky. Dôkladne ich umyte, pokropte viečkami vriacou vodou.

Ako nakladať uhorky v nádobách so sterilizáciou.

Po prvé, položte 2-3 zrná nového korenia a horké čierne korenie na dne, 2 malé bobkové listy, 2-3 zrná klinčekov. Rez 1-2 klinčeky cesnaku, ríbezle listy, čerešne, kôpor, chren. Celkové zelené by mali byť približne 15 gramov. Niektoré zelene pôjdu na dno nádoby a zvyšok - na vrchole uhoriek.

Uložte uhorky do pohárov a nalejte ich horúcou marinádovou náplňou (ako variť, pozri tu ).

Nádoby zakryte kovovými viečkami a pošlite na sterilizáciu. Požadovaná doba sterilizácie pre 1-litrové plechovky je 8-10 minút a pre 3-litrové nádoby - 18-20 minút. Odpočítavanie na spracovanie polotovarov pochádza z okamihu varu kvapaliny v nádrži, kde stojíbanky.

Jediné, čo treba urobiť, je vyhrnúť obaly a dať „banky“ na krk do deky alebo kabátu.

Ako vidíte, morenie uhoriek je veľmi jednoduché a vôbec nie desivé. Takže, začínajúce ženy v domácnosti sa nebojí a odvážne si robia domáce úlohy. Pamätajte, že chutné chrumkavé uhorky nakrájané podľa vyššie uvedeného receptu sú dokonale kombinované v šalátoch s hubami, syrom, zeleninou a kuracím mäsom. A samozrejme veľmi chutné sami.

Ďalší zaujímavý recept je vo videu: Chrumkavé uhorky na zimu.