Nakladané hrušky - recept na uzavretie hrušiek na zimu je výborný a nezvyčajný.

Keď sú hrušky škaredé a mnohé už boli pripravené, a džem, a džem, a kompót ..., potom môže nastať otázka: čo variť z hrušiek ešte? Nakladané hrušky! Teraz zvážime nezvyčajný recept a naučíte sa, ako uzavrieť hrušky na zimu doma je veľmi originálne a chutné.

Zložky: badyan, klinčeky, hrušky, nové korenie, škorica, ; 12) kyselina citrónová, cukor, ocot

A tak, ako nakladať hrušky doma - krok za krokom.

Ďaleko od všetkých odrôd hrušiek sú vhodné na marinovanie. Uprednostňuje sa šťavnaté, ale pevné ovocie.

Dôkladne umyte ovocie, najlepšie zo všetkých vôd.

Ďalej by ste sa mali rozhodnúť, či chcete hrušky nakrájať celé alebo v poloviciach. Ak my nakladáme hrušky celé, potom jemne odstráňte stonku, osivo hniezdo, sepals, kôry. Ak marinujeme hrušky v poloviciach, najprv odstráňte šupku, potom ju rozrežte na polovicu pozdĺžne a odstráňte jadro.

Potom ponorte ovocie do studenej vody, aby ste zabránili zhnednutiu.

Kým hrušky sú vo vode, pripravte marinádu.

Nalejte do hrnca 1 liter vody, pridajte 300 gramov cukru, 0,4 g. Klinček, 0,8 g. škorica, 0,4 g badyánu a nové korenie, 0,8 g. a dať všetko do ohňa. Po 5-7 minútach varu pridajte 0,8 ml. acetátová esencia.

Keď sa pripravuje marináda, hruška sa varí v roztoku kyseliny citrónovej (koncentrácia - 1%) počas 2-7 minút.

Potomposúvame hrušky do vopred sterilizovaných pohárov a zalejeme vriacou marinádou.

Sterilizované naplnené poháre (3 litre - 30 minút, 1 l - 20 minút, 0,5 l - 15 minút) a okamžite zvinuté.

Teraz zostáva skontrolovať tesnosť plechoviek a zabaliť ich dovtedy, kým úplne nevychladnú.

Po všetkých týchto postupoch možno banky vybrať na chladnom tmavom mieste.Najlepšie zo všetkého je, ak máte pivnicu alebo sklad, kde budú čakať, až sa ich rad bude jesť v zime.Domáce varené hrušky môžu byť nezvyčajným občerstvením a korenistým doplnkom k slávnostným jedlám z mäsa a hydiny.