Nakladané hrušky na zimu - nezvyčajný recept na morenie hrušiek.

Tento neobvyklý recept na polotovary z hrušky-octu sa ľahko pripravuje, aj keď to trvá dva dni. Skutoční milovníci originálneho vkusu však nebudú strašiť. Okrem toho, tento proces je veľmi jednoduchý a nezvyčajná chuť nakladaných hrušiek - sladká a kyslá - diverzifikuje menu, prekvapí domácnosti a hostí.

Zloženie: hrušky, škorica, citrónová kôra, cukor, ocot

Na varenie takého kompótu hrušiek s octom musíte mať:

- 1,2 kg malých hrušiek;

- 1/4 litra vody;

- 400 g cukru;

- 500 g octu;

- 10 g škorice;

- citrónová kôra - jedna.

Ako marinovať hrušky na zimu

\ t

Umyte umyté hrušky bez jadier a rozrežte ich nasolenou vodou. Kým hrušky sú tak mokré, nebudú stmavnúť.

A urobíme marinádu pre hrušky. Na tento účel kombinujte všetky zložky uvedené v recepte a varte.

Pridajte hrušky z nálevu do marinády a varte.

Keď sa ovocie kulhá - odstráňte z tepla a bez toho, aby ste ho odložili na chladenie a namáčanie až do nasledujúceho dňa.

Na zajtrajšok len položte hrušky do pripravených nádob.

Vezmite banky tejto veľkosti, ktorých použitie je pre vašu rodinu optimálne. Ak máte veľkú rodinu, vezmite si trojlitrovú - sterilizujeme ich po dobu 25 minút, ak sú menšie, potom tie litrové alebo aj pollitrové. Potrebujú sterilizovať už len 20 a 15 minút.

Všetko. Pripravená je nezvyčajná príprava hrušiek s octom.Uložte a odstráňte ho. Takéto domáce hrušky nemusia byť chladné. V špajze sa budú cítiť v pohode.

Nakrájané hrušky používajte ako občerstvenie alebo dezert pri pečení koláčov, ako náplň, na palacinky alebo podľa vašich kulinárskych fantázií.