Nakladaná repa s chrenom - recept na morenie repy na zimu.

Varenie nakladanej repy pomocou tohto receptu je veľmi jednoduché. Tým, že pripravíte takto nakladanú repu s chrenom, poskytnete si lahodnú pochúťku. Tenké plátky na tanieroch alebo strúhané na strúhadle vhodnom pre vás, posypané korenistou pikantnou repnou repkou z slnečnicového oleja, budú hlavným jedlom na stole. Okrem toho môže byť ľahko použitý pri príprave boršč, polievky alebo šaláty.

Zložky: koreň chrenu, cukor, repa, soľ, ocot

Ako nakladať repu doma.

Vymenujte červenú repu, odrežte horné a dolné časti, odlúpnite. Odstráňte poškodené miesta.

Variť vodu. Jemne zalejeme celé korene a varíme 20 minút. Ak má váš chrobák veľkú veľkosť, rozdeľte ho na polovice a varte 45 minút.

Korene dobre umyte, očistite nožom a znovu umyte vodou. Všetky chrenové kotletky strúhali najväčšiu veľkosť.

V ½ litroch pohárov dajte 30 gramov chrenu (to bude 1 plná polievková lyžica šmýkadla); 1 liter, 60 gramov.

Tesne položená varená repa.

No, ako variť marinádu pre repu.

Na 5 litrov vody musíte užívať soľ - 0,5-0,6 kg; cukrový cukor - 0,6-0,9 kg; acetátová esencia - 1 šálka.

Potom sa všetko robí veľmi jednoducho. Je potrebné variť všetky ingrediencie (pridajte octovú esenciu len na samom konci) a nalejte repu s chrenom.

Pripravený obalviečka a sterilizované: ½ litra pohárov po dobu 7-8 minút; 1 liter - pre 10-12.

Hermeticky uzavreté kľúčom.

A posledná vec je obrátiť hore nohami pred ochladením.

Takéto polotovary cukrovej repy nevyžadujú počas skladovania zvláštne teplotné podmienky, preto sa môžu skladovať kdekoľvek.

Ako vidíte, príprava morenej repy je veľmi, veľmi jednoduchý proces. Ale v zime takáto nakladaná repa prinesie v menu hmatateľnú rozmanitosť. Vaša rodina a priatelia si určite všimnú a ocenia tento nový chutný produkt na vašom stole.