Najlepšie recepty na výrobu marmelády z čiernych ríbezlí doma

Čierne ríbezle majú veľké množstvo svojho vlastného pektínu, ktorý z neho umožňuje vyrábať sladké želatínové dezerty bez dodatočných prísad na zachovanie tvaru. Medzi tieto pochúťky patrí marmeláda. Musí sa však sušiť v sušiarni alebo v sušičke na zeleninu a ovocie. Existujú tiež rýchle spôsoby prípravy ríbezlovej marmelády na báze agaru a želatíny. Všetky tieto metódy budú podrobnejšie diskutované v tomto článku.

Zložky: agar-agar, želatína, cukor, čierny ríbezľ Čas na znášku:11] Leto

Obsah

  • 1Výber a príprava bobúľ
  • 2Najlepšie recepty na marmeládu z ríbezlí
    • 2.1Marmeláda z čiernych ríbezlí v peci
    • 2.2Recept na marmeládu z čiernych ríbezlí na želatíne
    • 2.3Ovocné želé zo šťavy z čiernych ríbezlí na agare
  • 3Triky na varenie

Výber a príprava bobúľ

\ t

Zozbierané čierne ríbezle sa môžu uchovávať v chladničke až 3 dni, ale aby sa zachovalo maximálne množstvo vitamínov a živín, je lepšie začať variť čo najskôr.

Na prípravu domácej marmelády je lepšie používať mierne hnedé bobule - majú omnoho viac pektínu, čo znamená, že bude lepšie držať marmeládovú formu. Ale aj keď je vaše ovocie úplne zrelé, nezúfajte, marmeláda je stáleskvele. Najmä ak sa ako želatinizačné činidlo použije želatína alebo agar-agar.

Pred varením zbierame bobule z úlomkov a vetvičiek, opláchneme veľkým množstvom studenej vody a vysušte ich prebytočnou vlhkosťou na papierových uterákoch alebo na site.

Najlepšie recepty na marmeládu pre ríbezle

Marmeláda z čiernych ríbezlí v rúre

\ t
  • plody ríbezlí - 1 kilogram;
  • voda - 50 ml;
  • cukor - 600 gramov.

Naplňte bobule vodou a blanšírujte na miernom ohni počas 2 minút. Potom ich položte na sito a brúste drevenou lyžicou. Zmiešajte homogénne ríbezľové pyré s cukrom a znovu zapálte. Hmota sa varí až do zhustnutia, nepretržite sa mieša stierkou.

Skontrolujte pripravenosť hmoty bobúľ: kvapnite malé množstvo tekutiny na studený, suchý tanierik, ak sa kvapka nerozšíri, vypnite oheň.

Rozprestrite hmotu bobúľ na plech pokrytý pergamenom, hrúbku 1,5 cm. Sušenú marmeládu vyschneme na hornom poli rúry s minimálnym ohrievacím výkonom a dvierkami pootvorenými. Dobrá cirkulácia vzduchu výrazne urýchli proces sušenia.

Pripravenosť marmelády je určená sušenou hornou kôrou. Vysušenú vrstvu odstráňte z papiera a nakrájajte na časti.

Kanál Pokashevarim sa s vami rád podelí o recept na domácu marmeládu z červeného a červeného ríbezla

Recept na ríbezľovú marmeládu na želatíne

  • čierne ríbezle, čerstvé alebo mrazené - 400 gramov;
  • voda - 200 mililitrov;
  • granulovaný cukor - 300 gramov;
  • želatína - 30 gramov.

Na 100 mililitroch vody namočte želatínu. Zvyšok kvapaliny sa pridá do čistých a triedených plodov.

Umiestnite misku na stredne vysokú teplotu a na niekoľko minút vylezte ríbezle. Po tomto postupe bobule zmäknú a koža na nich praskne. V tejto forme, ríbezle mydeme pomocou ponorného mixéra a preskakujeme cez kovové sito.

Vráťte hrniec s jednotnou hmotou ríbezlí do ohňa a pridajte granulovaný cukor. Neustále miešanie hmoty drevenou špachtľou, čakáme, kým sa cukor úplne nerozpustí.

V tomto bode je želatína už dobre napučaná a môže sa pridať k horúcej hmote. Upozornenie: kvapalina by sa nemala variť! Preto, keď sme spojili želatínu s pyré z pyré, vypnite oheň a zmes premiešajte, až kým nebude homogénna.

V tomto štádiu je hotová marmeláda stále tekutá, preto, aby sa získal potrebný tvar, hmota sa naleje do vhodných foriem. Môžu to byť silikónové poháre na ľad alebo veľká plochá doska.

Agar-agarová marmeláda zo šťavy z čiernych ríbezlí

  • čierne ríbezle - 400 gramov;
  • voda - 80 mililitrov;
  • cukor - 150 gramov;
  • agar-agar - 1 polievková lyžica.

Na začiatku pripravujeme agar-agar. Ak chcete, aby bol vydutý, naplňte ho vodou a nechajte ho variť asi 15 minút.

Medzičasom rokujte s ríbezľami. Chýbajú čisté plodycez odšťavovač alebo dierovačom cez mixér a filtrovať cez tenké plátno. Ak naozaj nechcete obťažovať so spracovaním bobúľ, potom si už pripravený ríbezľový džús. Na to sú minuloročné rezervy.

Nalejte šťavu do hrnca a premiešajte s cukrom. Sirup sa varí 5 - 7 minút, počas ktorého sa kryštály úplne rozpustia. Zadajte želírovacie činidlo a varte marmeládu ďalších 5 minút.

Pripravenú hmotu bobúľ nalejte do foriem a nechajte ju 2 až 3 hodiny silnejšie pri izbovej teplote. Žiadna sila čakať: vložte nádoby do chladničky a po pol hodine je dezert pripravený!

Triky na varenie

  • Na to, aby sa hotová marmeláda „vyskočila“ z foriem, môžu byť veľké nádoby pokryté celofánom alebo lepiacou fóliou a malé môžu byť potreté tenkou vrstvou rastlinného oleja.
  • Pri sušení marmelády v rúre je tiež naolejovaný papier, na ktorom sa bude formácia nachádzať.
  • Aditíva vo forme škorice, vanilkového cukru alebo badyánu pomáhajú zmeniť a doplniť chuť marmelády.
  • Hotová marmeláda môže byť podľa vlastného uváženia posypaná granulovaným cukrom alebo práškom.