Najlepšie čierne ríbezle jam - ako urobiť džem s čiernym ríbezlom.

Navrhujeme pripraviť nie jednoduchý, ale tajný recept na džem, ale najlepší džem z čiernych ríbezlí, pretože varené bobule si zachovávajú svoj tvar, dopadajú šťavnaté a mäkké, napriek povahe hrubej kože.

Zloženie: voda, cukor, čierny ríbezľ Čas do záložiek: Leto

Na prípravu sirupu v 200 g vody pridajte 1,5 kg cukru.

Výpočet sa vykonal na prípravu 1 kg plodov.

Foto. Čerstvý džem černého ríbezla

Ako variť džem z čiernych ríbezlí na zimu doma.

Varenie džemu sa začína tým, že sa ovocie dôkladne očistí od suchých listov, stoniek a iných úlomkov.

S cieľom zmäkčiť hustú, hustú pokožku ríbezlí a vyhnúť sa pokrčeným a tvrdým plodom v džemu, odporúča sa variť vo vode (3 minúty) a nechať ich vychladnúť vodou. Je lepšie urobiť tento postup večer a pridať najlepší džem ráno.

Až po takomto postupe sa bobule ríbezlí pridajú do sirupu, ktorý dosiahol bod varu a varí sa 8 minút. Počas varu by ste mali penu neustále odstraňovať, uistiť sa, že cukor nespaľuje.

Nalejte horúce ríbezle do sterilných nádob . Zvinúť Najlepšie uskladnenie zaseknutého papiera bude na tme maximálne 15 ° С.

Teraz už poznáte tajomstvo toho, ako urobiť džem z čiernych ríbezlí správne, aby boli plody mäkké a šťavnaté. Toto je najlepší džem z čiernych ríbezlí môže byť použitý ako dezert, prísada alebo lahodná náplň pre koláče a iné pečené výrobky. Okrem toho je ríbezľový džem nepostrádateľným liekom na prechladnutie, ochorenia žalúdka a anémiu.

Foto. Najlepší džem čiernych ríbezlí