
Najviac chutný kaviár z húb sa pripravuje v našej rodine na tento recept na mnoho rokov. Tak príjemné ráno na raňajky, aby jedli sendvič s takým krásnym "zlatým" sochory.
Táto pochúťka môže zaujať správne miesto na dovolenkovom stole. Ak máte radi aj hríbový kaviár a krásne červené huby, potom si pomocou receptu s postupnými fotografiami môžete pripraviť na zimu.
Ako variť kaviár z lišek
Budeme potrebovať 1 kilogram ošúpaných líšok. Umyte huby pod tečúcou vodou z piesku, prachu a listov. Drop na sito sa zbaviť tečúcej vody. Niektoré, pred varením, sa odporúča variť huby. Dávam prednosť znížiť túto fázu, pretože v čase, keď budeme uhasiť huby, budú mať čas sa pripraviť.
Ďalej vynechajte umyté huby cez mlynček na mäso s najmenšou časťou.
A dajte ich na panvicu s hrubými stenami. Na tieto účely môžete použiť hrniec alebo hrubostenný hrniec.
Pridajte aromatický rastlinný olej (50 mililitrov). Teraz zavrite panvicu s vekom, nastavte najmenší oheň a nechajte ho občas premiešať.
Okrem ropy nepridávajte nič. Voda v hubách ato je dosť. Kalenie líšok bude trvať 50 minút.
Zatiaľ čo kuriatka sú dusené, poďme pracovať na cibuľu a mrkvu. 300 g cibule (asi dve veľké cibule) nakrájame na kocky. Budeme mrkva (300 gramov) cez veľký strúhadlo.
V inej panvici vylejeme ďalších 50 mililitrov oleja a začneme smažiť zeleninu.
Tento proces je dosť zdĺhavý, pretože je potrebné dosiahnuť mierne zlatistú farbu a nielen vyložiť zeleninu. Našou úlohou v tejto fáze je uistiť sa, že sa nič nedrží a nespáli.
Liahne sa uhasili, čo znamená, že je čas pridať k nim pražené zeleniny. Pridajte soľ (1 čajová lyžička so šmykľavkou) a všetko premiešajte.
Skúste kaviár, možno budete musieť naliať viac na váš vkus. Zostáva dodať čas na kŕmenie líškových vajec arómami praženej zeleniny. Za týmto účelom držte kaviár v ohni ďalších 20 minút.
Potom môžete obrobok položiť do horúcich sterilných plechoviek a otočiť.
Kaviár z hubiek je veľmi výživný a chutný. Nádoby skladujte lepšie v chladničke a nie veľmi dlho. V našej rodine ide o polotovary so „zlatým“ kaviárom líšok.