Najchutnejšie marmeládou z mrazených bobúľ chokeberry je, či je to možné a ako urobiť džem z mrazených bobúľ.

Odporúčam tento neobvyklý domáci džem recept z mrazených bobúľ Aronia. Plody popola, dozreté a zozbierané na jeseň, sú veľmi užitočné a džem z nich sa získava - len chutné. Mnohé hostesky môžu pochybovať: „Je možné urobiť džem zo zmrazených plodov?“ V prípade chokeberry - môžete a mali by ste. Koniec koncov, po pred-zmrazenie bobúľ, sú oveľa lepšie namočené v sirupe a stať sa oveľa viac ponuky.

Zloženie: cukor, čierny chokeberry

Ako urobiť džem zo zmrazených čiernych bobúľ černoplodých na zimu.

Vypočítané čisté plody by sa mali naliať na vhodnú fóliu, ktorá by sa mala inštalovať do výparníka chladničky na dve až štyri hodiny.

Keď sú plody zmrazené, šťava v nich sa premení na ľadové kryštály, ktoré rozbijú hustú kožu čiernej černoplodej. V dôsledku toho sa na bobuliach jarabín vytvárajú drobné trhliny, ktoré potom intenzívnejšie prenikajú cukrový sirup.

Zmrazené bobule vyberieme z výparníka a okamžite, bez rozmrazovania, nalejeme do varnej panvice a nalejeme do horúceho sirupu.

Pre sirup: 3 šálky vody, 1,5 kg. cukru na 1 kg. rowan ovocie.

Potom, varte bobule v sirupe asi 12-15 minút na malom svetle, vyberte hrniec z tepla a dať bobule dobré namočiť na 5 až 8 hodín. Po tomto procese impregnácie je už možné variť naše lahodné domáce džemy až dopripravenosť.

Marmeláda pripravená z tohto receptu z mrazených plodov jahôd je veľmi chutná a šťavnatá, v ktorej každé bobule absorbuje maximálne množstvo sladkého sirupu. V zime, z takého šťavnatého a zdravého džemu, si môžete pripraviť kompóty, želé, rôzne dezerty a želé, alebo môžete jednoducho slúžiť svojim hosťom na čaj. Koniec koncov, plody horského popola, černoplodého a zrelého na jeseň, sú veľmi užitočné.