Mulberry: spôsoby, ako zmraziť v zime v mrazničke

Sladká moruša je výrobok podliehajúci skaze, ktorý ponúka šťavnaté ovocie, ktoré neznáša prepravu.Najlepšie je jesť čerstvé bobule, ale ak je úroda dosť veľká, musíte premýšľať o tom, ako zachovať moruše do budúcnosti.Dnes vám povieme, ako najlepšie zmraziť moruše na zimu v mrazničke.

Zloženie: voda, cukor, moruše Čas na záložku: Leto

Obsah

  • 1Čo je moruše
  • 2Akozbierať moruše
  • 3Metódy mrazenia moruše
    • 3.1Celé bobule - sypané
    • 3.2Mulberrycukor
    • 3.3Ako zmraziť morušu v sirupe
  • 4Ako skladovať a rozmrazovať morušu

Čo je moruše

Moruše je plodina, ktorá má viac ako 16 rôznych druhov.Hlavné rozdelenie - územie s subtropickým a miernym podnebím.Pôvodne bol tento strom pestovaný pre listnatú hmotu, ktorá slúžila ako hlavné krmivo pre húsenice priadky morušovej.Z tohto dôvodu je názov rastliny - moruše, a ovocie - moruše.

Mulberry bobule sú mäsité a šťavnaté vo forme fariem od 2 do 3 centimetrov.Farba ovocia, v závislosti od odrody, môže byť od červenej po čiernu a od bielej po ružovú.

Ako zbierať moruše

Hodváb je veľmi plodný.výročnéVýnos z jednej továrne môže dosiahnuť až 2 centrá. Ťažba začína v polovici júla a končí v auguste.

Najlepšie je zbierať moruše za slnečného počasia. Ak pred niekoľkými dňami pršalo, nebude potrebné umyť úrodu.

Vyberanie bobúľ z dolných vetiev sa vykonáva ručne. Za účelom odstránenia ovocia zhora sa pod stromom rozprestiera veľký okraj látky alebo celofánu a potom poklepaním na základne konárov sa dosiahne kvapka zrelých bobúľ.

Pozrite si video z kanála „Hunter“ - Ako získať moruše rýchlo

Metódy mrazenia moruše

Celé bobule vo veľkom

Táto metóda je najobľúbenejšia, pretože si vyžaduje minimálne úsilie a čas.

Úroda zozbieraná z konárov a úlomkov. Ak je bobule prašné alebo kúpené z rúk na trhu, potom sa musí jemne opláchnuť vo veľkej hrnci s vodou. Toto by sa malo robiť veľmi opatrne, aby nedošlo k poškodeniu jemného ovocia.

Aby nedošlo k znečisteniu kuchynského nábytku, najprv položte na stôl plastové vrecká alebo ho prikryte lepiacou fóliou, na vrchu položte papierové uteráky a na nich opláchnite morušu.

Sušené ovocie sa umiestni na palety s hrúbkou 2 až 3 cm a odošle sa do mrazničky 4 hodiny. Počas tejto doby, bobule chytiť, a môžu byť naliaty do balenia.

Ak sa pred zmrazením bobule nepodrobila vodným procesom, potom sa môže okamžite zmraziť v baleniach porcií.

Pozrite si video, v ktorom LubovKriuk bude hovoriť o tom, ako zmraziť moruše jednoducho a chutné

Moruše s cukrom

Ovocie sa rozprestiera v nádobách, pokropí sa malým množstvom cukru. Vzhľadom k tomu, že táto bobuľa je tak veľmi sladká, bude veľmi málo cukru potrebné: 150 gramov na kilogram.

Po naplnení nádoby sú uzávery pevne uzatvorené vekom a jemne pretrepané tak, aby bol piesok rozdelený rovnomerne.

Ako zmraziť moruše v sirupe

Na prípravu sirupu budete potrebovať 1 šálku cukru a 2 poháre vody. Voda sa varí s cukrom 5 minút a potom sa najskôr ochladí na teplotu miestnosti a potom na niekoľko hodín v chladničke. Je dôležité, aby bol sirup pred umiestnením do mrazničky studený.

Moruše je rozložená v nádobách alebo plastových pohárikoch a na vrchole naliata sirupom. Pred umiestnením do komory sú nádoby pevne prikryté viečkami a šálky sú tesne prilepené lepiacou fóliou.

Ak máte veľa bobúľ, urobte si viac sirupu. Je potrebné, aby moruša bola úplne ponorená do sladkej tekutiny.

Ako uchovávať a rozmrazovať moruše

Moruša sa môže skladovať v chlade až do nasledujúceho zberu, ale na to je potrebné udržiavať konštantnú polohu mrazničky pri teplote -18 ° C.

Na rozmrazenie plodov bez straty vitamínov je potrebné najprv umiestniť ich do hlavného oddelenia chladničky na najnižšej polici. Potom sa vyberú a nakoniec sa zahrejú na teplotu miestnosti.teplotu.