Mrkvový džem s pomarančom a citrónom je receptom na výrobu mrkvy marmelády doma.

Mrkvová marmeláda obsahuje mnoho vitamínov. Väčšina zo všetkých - karotén, ktorý je potom syntetizovaný v vitamíne A. Tá je hlavnou súčasťou precíznej práce ľudského tela. Preto vám poviem, ako zvládnuť prípravu mrkvovej marmelády doma.

Zloženie: pomaranč, citrón, mrkva, cukor

Ako urobiť mrkva marmeládou

Ak chcete variť lahodnú marmeládu, musíte vybrať mrkvu odrôd stola. Takéto koreňové plodiny majú výraznú sladkú chuť, jemnú dužinu a veľmi tenkú vnútornú časť.

Vybraná koreňová zelenina sa musí variť celá.

Po ochladení odlúpnite kožu a nakrájajte na kusy. Ak je mrkva malá, môžete ju nechať celú - hlavná vec je, že voľne vstúpila do hrdla mlynčeka na mäso.

Mäkkú prevarenú mrkvu a pridajte cukrový sirup.

Jamový sirup musí byť pripravený z jedného kilogramu cukru, dokonca môžete použiť rafinovaný cukor a 350 ml vody. Toto množstvo sirupu sa vyžaduje pre jeden kilogram skrútenej mrkvy.

Prípravok mrkvy naplnený sirupom by sa mal na ohni zredukovať na hrubý stav bez toho, aby sa zabudlo neustále zasahovať. Aby sa zachovalo čo najviac vitamínov v mrkve, odporúča sa, aby sa džem neuskutočnil dlhšie ako 30 minút.

Na konci varenia nalejte štipku kyseliny citrónovej alebo nalejte lyžičku čerstvej citrónovej šťavy. Aby bol džem sladšíchuť, môžete ešte pridať pomarančový džús.

Balené mrkvové džemy v malých nádobách av zime ich dávajú deťom alebo ľuďom, ktorí majú určité zdravotné problémy. Koniec koncov, mrkva džem je lahodný prípravok pripravený na udržanie zdravia.