Mrkva a citrónová marmeláda - originálny recept na nezvyčajný džem vyrobený z neobvyklých produktov

Odrádzajúci jednoduchý a originálny recept najneobvyklejšieho džemu z mnohých milovaných mrkva má mnoho výhod. Takže si môžete pripraviť pochúťku kedykoľvek v priebehu roka a nemusíte ju zbierať na zimu. Mrkvová marmeláda si pri varení zachováva optimálnu oranžovú farbu.

Zloženie: citrón, mrkva, cukor

Ako urobiť mrkvu a citrónovú marmeládu.

Ošúpať 1 kg žltej alebo červenej zeleniny z mrkvy.

Varte ich vo vode až do mäkka.

Rezané "bobule" - kruhy, hviezdičky, diamanty.

Varte sirup: 1 kg cukru na 300 ml vody.

Ponorte do nej mrkvové figúrky a znovu prevarte, kým nebude priehľadná.

Niekoľko minút, kým nie je pripravený, pridajte šťavu z jedného citróna. Ak chcete, aby mrkva jam, potom nabudúce môžete nahradiť citrónovú šťavu na pomarančový džús alebo akékoľvek iné kyslej šťavy.

Pripravenú mrkvovú marmeládu uskladnite v chladničke. A nezabudnite, že nezvyčajný džem z mrkvy a citróna je nielen chutné a krásne, ale aj užitočné. Koniec koncov, varené mrkvy sú veľký antioxidant! Váza so slnečnými plátkami pomaranča v sirupe ozdobí pitie čaju, posilní vaše zdravie a zdvihne náladu!