Mraziace čerešne na zimu: osvedčené metódy.

Jedným z najuniverzálnejších bobúľ vo varení je čerešňa. To robí lahodný džem a džem, pre dezerty, dáva príjemnú kyslú chuť, vhodné pre mäsovú omáčku. Okrem toho, že toto bobule je chutné, je to dobré aj pre zdravie. Najpohodlnejší a najrýchlejší spôsob zberu čerstvých čerešní na zimu je zmrazenie.

Zložky: ananásová šťava, pomarančová šťava, čerešňa, hrušková šťava, jahody, maliny, cukor, ríbezle, jablčná šťava

Višne môžete zmraziť niekoľkými spôsobmi: s jamami, bez jamiek, v cukrovom sirupe, v ovocnom pyré alebo v šťave. Najprv sa rozhodnite, čo budete používať. Ak máte v pláne pripraviť čerešne na plnenie knedlíkov, koláčov, potom je lepšie zmraziť postavené čerešne, aby ste ich mohli okamžite použiť na varenie. Ak máte v pláne robiť kompóty v zime, potom čerešňa a kosť sú vaša voľba. Čerešňa, naliata sirupom alebo zemiakovou kašou, je ideálna pre želé, tvarohový dressing, kašu.

Ale predtým, ako sa musia pripraviť mraziace čerešne.

Obsah

  • 1Príprava čerešní na zmrazovanie.
  • 2Ako zmraziť čerešne na zimu s kameňom.
  • 3Ako zmraziť čerešne na zimu bez kameňa.
  • 4Ako zmraziť čerešne v cukrovom sirupe.
  • 5Ako zmraziť čerešne s ovocným pyré.
  • 6Ako zmraziť čerešne so šťavou.
  • 7 Rozmrazovanie čerešní.

Príprava čerešní na zmrazenie.

Zvoľte na zmrazenie zrelých, ale nie prezretých čerešní. Nalejte solenou vodou po dobu 30 minút (1 liter 1 polievkovej lyžice soli) tak, aby všetky červy, ktoré môžu byť v bobúľ na povrch. Opláchnite čerešne pod tečúcou vodou, roztriedite, oddeľte chvosty a odpadky. Nasaďte na papier alebo bavlnu uterák suché asi 2 hodiny.

Ako zmraziť čerešne na zimu s kameňom.

Položte čerešňu na tácku v rovnomernej vrstve, niekoľko hodín vložte do mrazničky. Keď čerešňa zamrzne, nalejte ju do plastovej nádoby alebo vrecka, vložte ju do mrazničky na trvalé skladovanie.

Ak je čerešňa okamžite zložená do vrecka, potom sa môže zlepiť v pevnej kocke, ktorá sa potom ťažko oddelí. Je potrebné zabaliť čerešne tak, aby sa okamžite použila celá šarža bez opätovného zmrazenia produktu. Čerešňa s kosťou je uložená v mrazničke po dobu 8-12 mesiacov.

Ako zmraziť čerešne na zimu bez kameňa.

Oddeliť umyté a sušené čerešne z kostí akýmkoľvek spôsobom (kolík, kolík, špeciálne zariadenie). Dajte do cedníka na odvod extra šťavy. Usporiadajte v jednej vrstve na tácku, vložte ju do mrazničky na 3 hodiny.

Vyberte z mrazničky, nalejte do vrecka alebo nádoby na trvalé uskladnenie. Uchovávajte v mrazničke 12-15 mesiacov.

Vo videu bude Marmeláda Fox podrobne rozprávať o zložitostiach mrazivých višní.

Akomrazené čerešne v cukrovom sirupe.

Na tento spôsob mrazenia možno použiť čerešne s kamienkami alebo bez nich.Na prípravu sirupu musíte do vriacej vody naliať cukor v množstve 1,5 kg cukru na 1 liter vody a miešať, kým sa úplne nerozpustí.Miesto čerešňa v skladovacom kontajneri, zalejeme teplý sirup nad ním tak, že je pokrytý.Ochlaďte, zatvorte veko, vložte do mrazničky.

Ako zmraziť čerešne s ovocným pyré.

Na zmrazenie čerešní s ovocným pyré môžete podľa svojho vkusu vziať jahody (jahody, maliny, ríbezle).V prípade ovocného pyré rozomleté ​​a vymenené bobule rozdrvte akýmkoľvek spôsobom.Pridajte cukor v pomere 1 až 3, miešajte, kým sa cukor nerozpustí.Nalejte čerešne do skladovacieho kontajnera, nalejte zemiakovú kašu tak, aby ju úplne zakryla.

Kryt s vekom, vložený do mrazničky.

Ako zmraziť čerešne so šťavou.

Tak ako v predchádzajúcich metódach, višne sme dali do plastovej nádoby, zalejeme šťavou a uskladnili v mrazničke.Pomarančové, jablkové, hruškové alebo ananásové šťavy sú dobre kombinované s čerešňou.Višne môžete zmraziť vo vlastnej šťave.

Video opisuje, ako zmraziť čerešne vo vlastnej šťave.

Rozmrazovanie čerešne.

Rozmrazovanie čerešní je lepšie v chladničke na spodnej polici.Ak je nutná čerešňa, potom ju rozmrazte pri izbovej teplote.

Zmrazovacie čerešne na zimu vám umožňujú zachovať väčšinu jeho priaznivých vlastností a chuti.Ukazuje sa skoro ako čerstvé. Na rozdiel od konzervovania, s touto metódou zberu čerešní, čas a úsilie hostesky sú výrazne ušetrené, čo je veľmi dôležité.