Mrazený zelený hrášok na zimu

Zelený hrášok pestovaný vo vašej záhrade je veľmi chutný a zdravý. Používa sa nielen čerstvé, ale aj do zeleninových dusených a polievok.

Zloženie: zelený hrášok Čas na záložku: Leto

Na zachovanie zŕn hrachu na zimu môže byť nielen konzervované, ale aj mrazené. Ak chcete urobiť takú zber na zimu, odporúčam pripraviť mrazený zelený hrášok podľa mojich najlepších postupov a odporúčaní. Môj jednoduchý recept s krok za krokom fotografie k vašim službám.

Ako zmraziť zelený hrášok na zimu

\ t

Vyberte si zelené, nie prezreté hrachové struky. Je dôležité začať proces spracovania čo najskôr, aby sa zachovalo čo najviac vitamínov.

Použil som dva druhy hrachu na zmrazenie, je jasné, že jedným z nich je zelený "mozog". Kvalita chuti počas mrazenia nie je ovplyvnená tým, ktorú značku používate.

Lusky prepláchnite pod tečúcou vodou.

Z nich čistíme hrach. Dbáme na to, aby sa červy a hnilobe poškodené vzorky nedostali do nášho budúceho zmrazovania.

Ďalším krokom je blanšírovanie hrachu, aby sa zastavil oxidačný proces enzýmov v ňom obsiahnutých.

Oxidované enzýmy počas zamrznutia môžu dať zelený hrášok nepríjemnú chuť. Na blanch variť vodu v hrnci. Čistené zrná ponorené do vriacej vody počas 3 minút.

V tejto dobepripravte si ďalší hrniec s veľmi studenou vodou. Odporúča sa dať ľad do vody, aby bol čo najchladnejší.

Po 3 minútach nalejte hrášok do cedníka a ihneď ho ponorte do ľadovej vody.

Je veľmi dôležité, aby sa táto manipulácia vykonala čo najrýchlejšie - vitamíny a čerstvosť hrachu sa zachová oveľa lepšie.

Potom zrná vysušte. Je vhodné použiť pre tento papierový uterák. Dajte hrášok do nádoby na zmrazenie.

Mám špeciálny mraziaci gril na mrazenie rôznych stredne veľkých druhov zeleniny, ovocia a bobúľ. Okamžite môžete obilia vložiť do balíkov na zamrazenie, pričom sa z nich odstráni prebytočný vzduch.

Takáto jednoduchá príprava môže byť dokonale udržiavaná po celú zimu. Zelený hrášok mrazený na zimu môže byť použitý pri varení rôznych polievok a zeleninových jedál.