Mrazené zemiaky

Kto si niekedy na trhu kúpil mrazené zemiaky, vie, že ide o nejedlé mäkké látky s nechutnou sladkou chuťou. Nie je možné túto chuť napraviť a zemiaky treba vyhodiť. Ale kupujeme mrazené polievkové súpravy v supermarkete, v ktorom sú zemiaky a žiadne pachuť. Takže aké je tajomstvo, ako zmraziť zemiaky? Tajomstvo je a my to teraz odhalíme.

Zloženie: zemiaky Čas na záložku: Celý rok

Obsah

  • 1Príprava zemiakov na zmrazovanie
  • 2Mrazené zemiaky

Príprava zemiakov na zmrazovanie

Dobre odoláva mrazivému "modrookému" a zemiakom s ružovou kožou. Zemiaky je potrebné vyčistiť, vyrezať všetky oči. a nakrájame na kocky. Nakrájané zemiaky vložte do hrnca s vodou a opláchnite v niekoľkých vodách. Musíme škrob a cukor umyť na maximum.

Ďalší krok: blanšírovanie. Nalejte vodu do hrnca a dajte ju do ohňa, ako vriacej vody, dajte pripravené zemiaky do vriacej vody. Nechajte ich odísť, ale nie viac ako 3 minúty. Ďalej musíte ochladiť zemiaky. Vypustite vriacu vodu z hrnca a prikryte veľmi studenou vodou.

Je zima, je čas na sušenie zemiakov. Rozprestrite kocky zemiakov na uterák a osušte papierovými obrúskami.

Mraziace zemiaky

\ t

Existuje možnosť, že ak okamžite vložíte zemiaky do vriec a vložíte ich do mrazničky, môžu sa zlepiťv jednom. Preto je lepšie nespěchať a zmraziť kocky v stupňoch, rozložené na rozteč, a už v zmrazenej forme rozloženej v balíkoch.

To sú všetky tajomstvá. Podobne môžete variť zemiaky na následnú prípravu hranolkov.

Ale lepšie, pozrite si video: Ako mrazené hranolky: