Mrazené maliny - jednoduchý recept na zimu. Môžem zmrznúť maliny s cukrom?

Mrazené maliny - najjednoduchší spôsob zberu týchto cenných a liečivých plodov na zimu. V dnešnej dobe sa rozšírilo zmrazenie nielen plodov a ovocia, ale aj zeleniny.

Zloženie: maliny Čas na záložku: Leto

Nie je nič jednoduchšie, ako uvedenie malín do čistých plastových vrecúšok alebo mraziacich nádob. S takýmto zmrazením po rozmrazení si bobule zachováva nielen všetky svoje vlastnosti a kalórie, ale aj svoj tvar. Rozmrazujte maliny lepšie vopred, posúvajte z mrazničky do chladničky. Mrazené maliny sa používajú na výrobu zimných domácich kompótov, rôzne náplne koláčov, varenie lahodných sladkých dezertov, ráno na ovsené vločky alebo tvaroh alebo len na čaj, ako liečivé bobule.

Foto. Ako zmraziť maliny

Veľa ľudí sa pýta: „Je možné zmraziť maliny s cukrom?“ Odpoveď: „Môžete.“ Jednoducho, v tomto prípade musíte vopred zmiešať plody s cukrom a po rozpustení cukru rozložiť maliny na jednorazové plastové kelímky alebo nádoby. S týmto spôsobom zmrazenie prospešné vlastnosti malín sú zachránené, rovnako ako v predchádzajúcom prípade, ale bobule strácajú tvar čerstvých bobúľ. Na nevýhody tejto metódy by som zvážil skutočnosť, že maliny zmiešané s cukrom zaberajú väčší objem v mrazničke. Čerstvé maliny tak môžu byť zmrazené s cukrom alebo bez cukru.

Foto. Mrazené maliny

Malina je veľmi užitočná aaromatické bobule, s príjemnou sladkokyslou chuťou. Maliny mrazené doma, zachovávajúc všetky vlastnosti čerstvých plodov, je v zime spoločnou liečivou pochúťkou a slúži ako zdravá chuť v mnohých kulinárskych receptoch.

Obrázok. Mrazené maliny